ZOO vs. Ulice: Která role podle vás sedne Vandě Hybnerové více?

ZOO vs. Ulice: Která role podle vás sedne Vandě Hybnerové více?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to vcelku záludná otázka, protože Eva Knoblochová z Ulice a Stáňa Smíšková ze ZOO jsou si vlastně v mnohém podobné. Pro obě bylo svého času těžké obstát v roli matky dospívající dcery. Tohle s postavami navíc sdílela i samotná Vanda Hybnerová.

Obrátí se Stáňa proti své milované zoo?

V seriálu ZOO hraje Vanda Hybnerová ošetřovatelku lemurů Stáňu Smíškovou, která opustila manžela Pavla kvůli Luboru Brázdovi. Brázda ji později nechal pro mladší milenku, a tak jí nezbylo nic kromě práce. Rozbila si rodinu a dodnes napravuje pošramocený vztah s pubertální dcerou Sandrou, která jí odchod od táty nikdy zcela neodpustila. Stáňa si ale na svůj život nestěžuje, je vcelku tvrdá a odolná a také pěkně od rány. Vždy se postaví za své přátele, když se ocitnou v úzkých. Kamarádce Heleně Pechové např. pomohla v době, kdy z ní ždímal peníze podvodník Bílkovský. Byl jejím přítelem, ale nikdo netušil, že je ve skutečnosti ženatý. Právě Stáňa ho odhalila před zklamanou manželkou a otevřela oči i Heleně.

Stáňa a Helena v ZOO, zdroj: FTV Prima

V aktuálních dílech se však Bílkovský vrací, aby se po domluvě s Albertem pokusil přetáhnout zaměstnance zahrady do nové polské zoo. Jeho slibům znovu podlehne nejen nepoučitelná Helena, ale dokonce také Stáňa. Vážně hodlají odejít jinam, nebo plánují nějakou pomstu? Tak či onak, Franta Kolman se snaží přijít na to, kdo chodí po zoo a lanaří zaměstnance, a Stáňa se ho pokouší zmást a navést na falešnou stopu. Namluví mu, že za vším stojí starosta Bavor. Ten přitom zcela výjimečně spolupracuje s ředitelkou Roklovou.

Milošova Evina si nenechá nic diktovat

Podobně rázná jako Stáňa je Eva Knoblochová, kterou Vanda Hybnerová ztělesňuje v nekonečné Ulici. Ta v seriálu rovněž začínala s pověstí matky, jež všechno zkazila. Dlouho se snažila najít cestu k dceři Emě, kterou přijali do rodiny Liškovi. Stali se jejími pěstouny, ale soud nakonec přiřkl dítě matce, což nepřijala dobře ani Ema, ani zoufalá Anička. Čas nicméně zahojil rány, Eva se provdala za Miloše Knoblocha, našla si práci a podařilo se jí samu sebe napravit. Dokonce navázala pevné přátelství s Ančou.

Dnes, jak víme, jsou z těch dvou nejlepší kamarádky. Dalo by se říct, že Knoblochovi a Liškovi utvořili jednu spokojenou rodinu. Ostatně Eva letos pozvala Aničku na Vánoce do Kašperských Hor k Milošovým rodičům. Všichni tak stráví Štědrý večer u jednoho stromečku a prožijí nečekané dobrodružství.

Eva u stromečku v Kašperkách s dcerou Emou, zdroj: TV Nova

Diváci na Evě oceňují zejména to, že dokáže pobavit, nic nezastírá a hezky od plic řekne, co se jí honí hlavou. I kdyby měla neuváženými řečmi někoho urazit. „Je racionální, a hlavně si nenechá nic líbit,“ řekla kdysi o Evě její představitelka.

Pokud to přežene a zachová se špatně, je zároveň ochotná se omluvit. Není to tak dávno, co jí po Milošově úspěchu ve stavební firmě narostl nos pěkně nahoru. Nabyla bohatství, pořídila si drahý kožich a začala se vůči Aničce chovat povýšeně. Naštěstí brzy dostala rozum a přišla se s kamarádkou udobřit. O Štědrém večeru pak polkne hrdost a usmíří se i s tchyní, jejíž pedantství a věčné narážky jí dlouho lezly krkem.

Zdroje článku: