Vanda objeví hazardní hry! Ke zklamání z Luďka přidá finanční trable

Vanda objeví hazardní hry! Ke zklamání z Luďka přidá finanční trable
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda bude mít v novém roce poměrně divoký start. Místo vytoužených svatebních zvonů kolem ní začnou cinkat penízky, ovšem jen do chvíle, než přijde o všechno. Jak praví staré známé přísloví – první vyhrání z kapsy vyhání. Vanda bude brzy čelit obrovským problémům.

Konec čekání! Nechá se Luděk dotlačit k oltáři?

Jolaninu dceru Vandu Veselou (Kristýna Hrušínská) provází už od Vánoc pocit zklamání. Když před svátky našla v šuplíku zásnubní prstýnek, byla přesvědčená, že se Luděk (Vasil Fridrich) vyjádří o Štědrém večeru. On ji však nepožádal o ruku ani o silvestrovské noci, přestože tomu romantická atmosféra hrála do karet. Vanda tak vkročila do nového roku s chmurnou náladou.

Během druhého lednového týdne navštíví Amálku a potěší ji opožděným vánočním dárkem ve formě učebnice angličtiny. Svěří se jí se svým trápením a zeptá se, jak strejda požádal o ruku ji. Možná, že Luděk plánuje Vandu požádat v den, kdy ji přenese přes práh nového domu. Ach, to by jistě bylo krásné! Ale jí se nechce čekat tak dlouho – až do léta! Amálka věří, že se Vanda svého štěstí dočká, a doporučí jí, aby Luďka popostrčila správným směrem. Nerada by ho vysloveně uháněla. Na druhou stranu by také mohla čekat věčně, pokud se do toho nevloží. Její dilema rozetne lékař, když omylem zmíní jejího manžela a nadhodí citlivé téma založení rodiny.

Nikoho už pravděpodobně nepřekvapí, že se Vanda začne chovat jako ublížené dítě, které nedá pokoj, dokud nedostane, co chce. Blanka i Evžen s tím mají bohaté zkušenosti, stejně tak Jolana s Marií. Jen Luděk bude z jejího výbuchu pořádně zmatený. Neměl tušení, že Vandu něco trápí, a tak ho docela zarazí, jak bude jeho přítelkyně najednou vyvádět. Navíc mu udělí ultimátum a dostane ho do svízelné situace, která ji samotnou zmate. Svítat Vandě začne až po setkání s Blankou, jež ji přivede k hodně nepříjemnému poznání.

Vanda to roztočí v kasinu. Přijde o všechno?

Mezi Vandou a Luďkem to ale křísne ještě kvůli jiné záležitosti, a sice nezřízenému utrácení. Vanda by po svátcích ráda udělala velký nákup, v domácnosti schází spousta důležitých věcí. Zdráhá se ovšem zmínit, že jí nestačí vlastní peníze, protože má před výplatou. Výraznější výdaje v poslední době platil Luděk, a tak mu vážně není jasné, za co mohla tak rychle všechno utratit. Uhodí na citlivou strunu a docela se Vandy dotkne. Ta neváhá přejít do protiútoku a vymluvit se, že přece zajišťovala veškeré vánoční dárky. Už ji unavuje, jak jí Luděk naznačuje, že jen vyhazuje peníze oknem. Dojde k hádce, z níž Luděk překvapivě radši vycouvá. Vanda na něj má očividně značný vliv, když jí ustoupí a předá kartu, jen aby měl klid.

Tímhle ale Vandiny trampoty s penězi nekončí. Naivní slečna, jež nikdy neuměla obstojně hospodařit, objeví lesk a kouzlo kasina, v němž začne hrát, aby své finanční zásoby rozšířila. Jak už to tak bývá, při první výhře chytne slinu, přesvědčená, že jí hvězdy přejí štěstí a že rozbije bank. Jenomže se stane pravý opak…

Naseká Vanda neúnosné dluhy? Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova