Má Vanda šanci se v životě posunout směrem k lepšímu já?

Má Vanda šanci se v životě posunout směrem k lepšímu já?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda Veselá, která se v Ulici objevila zcela nečekaně, čímž dokonale zamíchala životem své matky Jolany a její rodiny, je zasekaná ve všech směrech. Hodně moc by chtěla žít svůj šťastný život v domečku vedle zabezpečeného muže, jenže už nepřemýšlí nad tím, že zkratky ke štěstí neexistují. Nejdřív musí vyléčit své vlastní komplexy, ale dokáže to? 

Vanda si všechno bere osobně, přitom by měla začít od píky

Nebýt mámy Jolany Berkové, kterou si v Ulici zahrála herečka Miluše Šplechtová (ta je shodou okolností opravdovou mámou herečky Kristýny Hrušínské, jež ztvárňuje Vandu), skončila by Vanda nejspíš pod mostem. Už v Kanadě nadělala obří dluhy, které za ni zaplatila Jolana. To proto, aby Vandě penále zbytečně nerostlo. Celou částku, která převyšuje 600 000 Kč, bude muset Vanda samozřejmě zacvakat ze svého. Ale z čeho, když jí chybí základní finanční gramotnost? Vanda neudrží korunu a ani zdaleka to není její jediný nedostatek.

Bez mámy by Vanda neměla do začátku nic, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Vanda Veselá toho v životě zatím moc nedokázala –⁠ a to jí už je čtyřicet! Nemá děti, rodinu a bez Luďka by neměla ani pořádnou práci, zato jí na krku visí pořádné dluhy. Místo toho, aby se zaměřila na svou finanční gramotnost, Vandu nejvíce zajímají horoskopy. Těm věří dokonce více než číslům na složenkách, které je potřeba platit. S takovou ale v životě daleko nedojde.

Všem je jasné, že by si Vanda měla nejprve zamést před vlastním prahem. Aby toho totiž nebylo málo, má Vanda tendence shazovat zbytek rodiny, zejména pak Blanku. Tím ale dělá zlou krev, v čemž ji Jolana určitě nebude dlouho podporovat. 

Co by Vanda musela udělat, aby konečně prozřela? 

Když se na nešťastnou Vandu divák podívá pozorněji, vidí zraněné dítě, které nedospělo. Ne za vše si Vanda může sama. To, že pořádně nedospěla a že si do života neodnesla vlastnosti, které by jí pomáhaly přežít, za to může její otec, který nejspíš výchovu nebral úplně vážně. Buď Vandu rozmazloval, nebo jí nevěnoval dostatek pozornosti. Vandě by teď nejspíš pomohla dlouhá terapie, která by jí pomohla najít kořeny svých nesnází. Vanda by se měla vykašlat na sny o šťastné rodině a luxusním domečku. Úplně by stačilo, kdyby si našla stálou práci, která by ji uživila a pomalu splatila dluh. To ostatní už by se na ni časem snad nabalilo. 

Zdroj článku:
  • Autorský text