Pekař z Ulice Tomáš Valík: Nejbližší a podivuhodný přítel Šárky Ullrichové

Pekař z Ulice Tomáš Valík: Nejbližší a podivuhodný přítel Šárky Ullrichové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letos tomu bude pět let, co herec Tomáš Valík, Jan z pohádky i voják ze známého filmu Copak je to za vojáka..., odešel do hereckého nebe. Pro své blízké a herecké kolegy nezůstal a nezůstane nikdy zapomenut.

Díky roli pekaře Richarda Zajíčka v seriálu Ulice si získal širší oblibu u televizních diváků a mezi kolegy si našel nejbližší přátele. Jednou z nich byla herečka Šárka Ullrichová, se kterou sdílel tajemství, které Šárka uchovává dodnes a se smutkem v očích na něj stále vzpomíná. 

Jestli skutečně existují věci mezi nebem a zemí a spřízněné duše, tito dva toho byli živým důkazem. Nikdy mezi nimi neexistoval žádný fyzický vztah mezi mužem a ženou, spíše si byli takovými sourozenci. Šárku Tomáš kolikrát až rozčiloval tím, že se snažil každého za všech okolností rozesmát. Měl rád smích a lidi. Byl orientovaný na duchovno a věřil v reinkarnaci. Šárku jeho smrt zasáhla asi nejvíce, a také mu vlastně vyčítala, že boj s jeho před veřejností dlouho skrývanou nemocí vzdal a nechal ji tady na pospas. Jejich přátelství se zrodilo právě při natáčení seriálu Ulice. Šárka o jejich souznění a Tomášovo smrti prozradila: 

„Předtím jsme o sobě věděli, ale nestýkali jsme se. Pak jsme se ale poznali a on řekl, že jsme ze stejný planety. On měl nějaký ty svoje životy, to jsem mu nějak nevyvracela, protože to vždycky bylo na delší dobu. Já cítím, že jsme byli úplně prostě spřízněný duše, no a on si klidně umře. Já o něm nechci nějak mluvit, ani nevím, jestli by chtěl, abych o něm mluvila. Ale je fakt, že ten čas, hlavně jako ty čtyři měsíce ještě předtím, tak jsme se na sebe zlobili, protože to vzdával. Prostě už nechtěl.”

Vedou se spekulace o tom, že Tomáš Valík zemřel na komplikace spojené s nemocí AIDS, které vzešly ze šprochů pražské gay komunity, do které Tomáš patřil. Pravou příčinu smrti ví tedy možná jen, kromě lékařů a nejbližší rodiny, jeho kamarádka Šárka Ullrichová. Ta se po této smutné události stáhla do ústraní, aby se s tím sama mohla vyrovnat, nečelila všemožným pohledům a starostlivým otázkám, které by jí tu bolest připomínaly, a odstěhovala se na samotu k lesu. 

Zdroj: