Ulice, seriál, který nezastavila ani koronavirová krize

Ulice, seriál, který nezastavila ani koronavirová krize
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S hrdiny seriálu Ulice se na televizních obrazovkách setkáváme už od roku 2005. Za tuto dobu bylo odvysíláno více než 3800 dílů. A Ulice pokračuje dál i navzdory nucené pauze.

Koronavirus Ulici nezničil

Ačkoli se na jaře roku 2020 život v republice pod vlivem koronavirové pandemie zastavil, zdá se, že nestora českých obrazovek toto drobné přerušení nijak neohrozilo. Ulice si dala krátkodobou natáčecí pauzu, aby se do televize nejprve vrátila ve speciálním „karanténním“ balení.

Herci se tak operativně dostavili do ateliérů, kde točili v rouškách. Seriál se proto stal nejen odrazem reálného života, ale také způsobem, jak do životů diváků vnést v náročných okamžicích humor a pomoci jim překlenout obtížnou životní etapu, jak se vyjádřila scenáristka seriálu Lenka Szántó.

Vznikl tak dvoudílný speciál, po kterém se však oblíbený televizní seriál opět odmlčel. Naštěstí však jen dočasně, nové díly se začaly chystat záhy. Natáčet se po vynucené koronavirové pauze začalo v hostivařských ateliérech v polovině června. Stále ještě výrobu tohoto televizního programu však provázejí zvýšená bezpečnostní opatření, která si kladou za cíl zamezit případným rizikům ohledně přenosu nákazy.

Kdy se seriál vrátí?

To ovšem současně pro diváky také znamenalo, že se se svými oblíbenými hrdiny před prázdninovou pauzou, v níž se tradičně s premiérami nepočítá, už nesetkají. Nova následně potvrdila, že Ulici do koronavirem pozměněného vysílacího schématu vrátí až na podzim.

Někteří sledující tak byli zklamaní, jiní jsou naopak rádi, že se pořad, který ani po patnácti letech neztrácí na oblibě a sleduje jej kolem půl milionu diváků, na obrazovky dostane zpět. Produkce seriálu zároveň uvedla, že se během letoška bude natáčet nezvykle i celé léto. Je to pochopitelně z tohoto důvodu, aby seriál nečekaný jarní „výpadek“ dohnal.

Fanoušci se tak musejí přes prázdniny bez seriálové dávky emocí obejít a spokojit se s novinkami, které štáb pravidelně zveřejňuje.