Co vás čeká dnes večer v Ulici? Luděk se vytasí se zásnubním prstenem

Co vás čeká dnes večer v Ulici? Luděk se vytasí se zásnubním prstenem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco Iva se s Anežkou pohádá kvůli Čeňkovi, Vítek bude znovu dřít na stavbě. Štěpánek zahrne Karlu komplimenty a Vanda uvaří pro Evžena speciální večeři. Blanka se ocitne v pasti, když jí Luděk před rodinou navlékne zásnubní prstýnek, aniž by čekal na odpověď. Tenhle prsten rozhodně poletí pryč!

Hádka s puberťačkou

Čtvrteční díl Ulice zahájíme u Klímových, kde se Vítek znovu chystá vyrazit na stavbu, přestože předchozího večera nemohl skoro ani zvednout lahev piva. Iva se už dlouho trápí kvůli Vítkově neochotě najít si práci, která by odpovídala jeho vzdělání. Navíc si dělá starosti kvůli tomu, že Anežka s Čendou budou sami u nich doma. Dospěje k názoru, že by je měla zkontrolovat, a nestačí se divit, když Čeňka najde v Anežčině růžovém tričku, protože ta ho prý polila vodou. Při jaké příležitosti k tomu asi došlo? Později si Anežka na mámu pořádně otevře pusu.

Večeře při svíčkách

Vanda se dozví, že byt Peškových bude večer volný, a domluví si s Amálkou, že tam uvaří romantickou večeři pro Evžena. Rozhodně to bere jako rande, a když pak Evžen dorazí, celou dobu na něj bude zamilovaně koukat. Kdy mu dojde, že k němu Vanda cítí něco víc? Bude to znamenat definitivní konec pro něj a Blanku?

Martin Finger alias Evžen, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Oči jako Audrey Hepburn

Věra se Štěpánkem rozebere své povídky. Štěpánek se z ní pokusí vytáhnout podrobnosti o tom, co se stalo mezi Karlou a Márou, že musel odjet na ropnou plošinu. Jistě ho nepohání jen profesionální zájem. On a Karla se pak potkají v Coolně, aby prodiskutovali jeho dosavadní scénáře. Ukáže se, že z hlavní postavy udělal úplnou superhrdinku – určitě ho inspirovala právě Karla, jíž znenadání pověděl, že má oči uhrančivé jako Audrey Hepburn. Zamotá jí hlavu sladkými řečmi?

Nepatřičná žádost o ruku

Zatímco Karliny oči jsou uhrančivé, ty Blančiny se nadále plní slzami. Adam nemůže přijít na to, co je s mámou špatně, a Luďka požádá o další prášky kvůli náročnému studiu. Když je později Blanka sama doma, objeví se ve dveřích kamarád, od něhož Luděk koupil pozemek pro stavbu domu. Blanka se dozví, že základy už byly v podstatě hotové a že plány, které si naivně kreslila pastelkami, nehrály roli. Na rodinné večeři, jíž se zúčastní také Adam, Kristýna a Marie, zůstane Blanka znepokojivě tichá – zvlášť poté, co ji Luděk nečekaně požádá o ruku, respektive jí svůj záměr o svatbě prostě oznámí. Teprve když ostatní odejdou, Blanka se s Luďkem pohádá a on ji popadne pod krkem. Dokáže se mu ubránit?

 

Zdroje:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text