Postava z Ulice Pavel Rímský v seriálu reflektoval téma stalkingu

Postava z Ulice Pavel Rímský v seriálu reflektoval téma stalkingu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pavel Rímský se v Ulici objevil někdy kolem roku 2006, aby v seriálu reflektoval vážné téma stalkingu. Jako oběť mu scénáristé dali Jitku Farskou, která si léčila své rány z nestálého manželství.

Pozorný fanoušek ví, že Pavel Rímský má v Ulici syna

Pozorný fanoušek Ulice, který se zajímá i o děj mimo ostré klapky ví, že herec Pavel Rímský, který si v Ulici zahrál padoucha Vladimíra Kukačku, má v Ulici také syna, a to Kryštofa Rímského. S ním, coby s Márou alias Kryštofem Marečkem se však v seriálu nesetkal. Měl totiž na práci jiné věci, než hrát dějovou linku se svým synem. V Ulici se objevil někdy kolem roku 2006 a jeho scénář ho vedl přímo k Jitce Farské.

Tu v Ulici představuje energická herečka Ilona Svobodová. Je nutné rozebrat, proč se Pavel Rímský v seriálu objevil a co měla jeho postava sdělit divákům. A to má hned několik příčin. Zaprvé bylo potřeba zpestřit děj a scénáristé se rozhodli využít špatné psychické rozpoložení Jitky Farské. Ta řešila opakující se manželskou krizi, potrat svého syna Jeníčka a vůbec svou nelehkou situaci. Aby si ulevila, začala péct dorty na zakázku a v tom se vedle ní objeví charismatický zákazník v podání Pavla Rímského, který se představil jako Vladimír Kukačka.

Také bylo potřeba v Ulici reflektovat další vážné téma, nad kterým by se mohli diváci zamyslet, případně si jej odžít jako to své téma. Téma stalkingu se do té doby v Ulici ještě neobjevilo, a tak bylo pro diváky nové a určitě i velice lákavé. Dějová linka Jitky Farské a Vladimíra Kukačky určitě patřila k těm nejvyhrocenějším.

Pavel Rímský, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jitka Farská v Kukačkovi padoucha nepoznala, divák možná ano

Trvalo nějakou dobu, než se Vladimír Kukačka v Ulici vybarvil jako typický padouch. Jednu dobu byl pro Jitku velkou oporou. Ta se kvůli němu dokonce rozhodla opustit svého manžela Oldu Farského (v podání Ondřeje Pavelky). V tu dobu totiž vyšlo najevo, že má Olda nemanželského syna a to bylo pro Jitku Farskou posledním hřebíčkem do rakve jejich vztahu.

S Vladimírem Kukačkou Jitka žila přibližně tři roky. Potom se však ve vztahu s ním začala dusit a rozhodla se Kukačku opustit. Jenže to se Kukačkovi nelíbilo. Jitku zahlcoval SMS zprávami a telefonáty, čekal na ni na různých místech a vyvrcholilo to tím, že Jitku spolu s dcerou Lídou unesl na svou chatu.

Naštěstí pro fanoušky Jitky Farské vše dobře dopadlo a Kukačku čekal soud. Z vězení se však vyvlékl díky brilantnímu právníkovi Vodičkovi. A aby toho nebylo málo, dostal se k Jitce znovu i přesto, že s ní měl kontakt zakázaný. To však byl jeho poslední odvážný čin v Ulici. Po posledním únosu Jitky Farské byl Kukačka usvědčen a odsouzen, a tím pádem se s ním diváci museli rozloučit.

 

Zdroje: