Dají se Lumír a Kateřina znovu dohromady díky netradiční mikulášské nadílce?

Dají se Lumír a Kateřina znovu dohromady díky netradiční mikulášské nadílce?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Čerta máme, anděla taky, chybí jen Mikuláš! Jak to vyřešíme? Nejlepší bude způsobit zmatek a nedorozumění, na jehož konci tu náhle budou dva Mikulášové! Kdo se skrývá za jejich maskami a čím to je, že si spolu ti dva tak skvěle rozumějí? Kdo dostane uhlí a kdo šanci na nový začátek?

V hospodě se chystá mikulášská oslava, ale kdo bude Mikuláš?

Ingrid ani Vendula se nechtějí smířit s tím, že je mezi Lumírem a Kateřinou opravdu konec, ale zarputilý pan Nykl stále opakuje, že rozchod byl pro oba nejlepším řešením. Vendule to však nedá, ráda by něco udělala, aby jim pomohla znovu k sobě najít cestu, zvlášť když je dnes Mikuláš. Lumír ji poprosí, aby šla za anděla. Mário bude dělat čerta, tedy pokud se zvládne alespoň na chvíli soustředit. Po pánské jízdě v Telecím s ním není pořádná řeč. Vlastně je solidně mimo.

Když mu Lumír předá balíčky s mikulášskou nadílkou pro drozdy, poprosí ho, aby je donesl Kateřině, a navíc dodá, že zatím nesehnal Mikuláše, Mário to celé úplně poplete. Balíčky sice předá, ale zároveň Kateřině oznámí, že mají jenom anděla a čerta, kdežto Mikuláše se obstarat nepodařilo. Kateřina si to vyloží tak, že Lumír se oslavy v hospodě nezúčastní, aby se s ní nemusel vidět. Sama proto sežene kostým Mikuláše, a když jí nikdo nechce vyjít vstříc, navlékne ho na sebe.

Nebeská posila pro zlobivé děti

Zatímco drozdi už natěšeně sedí u stolu a vítají v hospodě anděla s čertem, do místnosti zničehonic vejdou hned dva Mikuláši najednou. Za první maskou se schovává Kateřina a za druhou Lumír, jemuž se evidentně nakonec podařilo splašit kostým a udělat si čas na nadílku. Co teď? Kluci se překřikují a diví, jak je možné, že jsou tady dva Mikulášové?! Jejich maskování navíc není příliš účinné, takže za ním snadno odhalí Preclíka a Krabici. Ti dva se ale dušují, že žádného Preclíka s Krabicí neznají.

Drozdi jsou prý pěkně divocí ptáci, a tak v nebi povolali posilu. No, proti tomu se zřejmě nedá nic namítat. Kluci zazpívají pár písniček, dostanou dárečky a vše proběhne v rámci možností dobře. Lumír dokonce podaruje uhlím štamgasta, jehož nepojízdné auto hyzdí ulici před hospodou. Vtom se ale Kateřině udělá špatně…

Vendula přemýšlí, jak tátu a Kateřinu zase usmířit. Zdroj: TV Nova

Zázraky se dějí nejen o Vánocích…

V kostýmu Mikuláše může být někdy pořádné horko a člověku se z toho až zatočí hlava. Lumír proto vezme Kateřinu ven na čerstvý vzduch, kde jedno slovo vede k druhému, a než se nadějeme, máme na obou stranách nečekané omluvy. Konečně si oba řeknou, jak je ten rozchod mrzí a že vlastně nechtěli, aby k němu došlo. Stáhnou si vousy a dopřejí si polibek. Z hospody se rázem vyřinou drozdi a pošklebují se jim. Mikuláši se milují! Ale vždyť je to Preclík s Krabicí, namítne Lexík, mají se prostě rádi! A to je nesporný fakt.

Později se Lumír s Kateřinou sejdou v hospodě už bez kostýmů a připijí si vínem na usmířenou. Jejich problémy tím nezmizí. Naopak – teď se jim budou muset konečně nějak postavit. Ale i když to asi bude těžké, stojí jim to za to. Vyřeší je společně.

Jak se na obnovení vztahu bude tvářit Vilma? Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text