Martin Hofmann z Ulice rád chová děti, ale nerad se svléká

Martin Hofmann z Ulice rád chová děti, ale nerad se svléká
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rozhovor s Martinem Hofmannem plánovala DVTV minimálně rok. Herec rozhovory moc nedává, ale nakonec do studia opravdu přišel. Prozradil na sebe např. to, že svlékací scény mu nejsou příjemné a že nejlepší natáčení zažil při práci na seriálu MOST!, jehož slavný slogan vymyslel.

Martin Hofmann má rád děti, svoje i cizí

Ještě před rozhovorem pro DVTV měla moderátorka Daniela Drtinová možnost vidět Martina Hofmanna v představení Něžná je noc v Divadle v Celetné. Že je v něm opravdu hodně něhy, si prý uvědomil, když vzal do náruče své děti. Obecně se dá říct, že má děti moc rád.

Vedle zmíněné hry působí také v představeních Cyrano, Kašparova sláva vánoční, Mrzák inishmaanský, Ples v Kašpaře a Silvestr od první vteřiny. Znát ho můžete také z četných seriálů, včetně Odznaku Vysočina, Bez vědomí, Linky, Rédla, Trpaslíka, Kriminálky Anděl nebo Ulice ad.

Kamaráda Hartla klidně pošle do hajzlu

Martin Hofmann čekal s rozhovorem na to, až půjde do kin jeho tehdy nový film Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021). S režisérem, scenáristou a zároveň autorem knižní předlohy, Patrikem Hartlem, ho pojí dlouholeté přátelství. Znají se asi tak od dvaceti.

Že Martin Hofmann rád říká věci tak, jak jsou, se přesvědčila i moderátorka Daniela Drtinová, která si ve zmíněném filmu zahrála v krátké scéně. Byla na place v den, kdy Martin Hofmann točil od čtyř od rána a byl už úplně vyřízený, snad i trochu vzteklý. Sám přizná, že tenkrát jel v podstatě na autopilota. Když ho Patrik Hartl oslovil „kočičko“ a chtěl po něm, aby něco zopakoval už asi posedmé, poslal ho, jak sám říká, do prdele. „Jsme přátelé, tak můžeme komunikovat rovně, svižně.“

Martin Hofmann na premiéře filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Pechlát ví, že nahota je kostým. Je v tom kovaný

Herec neunikl ani oblíbené otázce o svlékacích scénách. Svlékání podle něj nikdo nemá moc rád. Martin Pechlát je samozřejmě určitá výjimka, jelikož léta strávil v Divadle Komedie a nahotu bere jako kostým. Martin Hofmann ale rozhodně nemůže říct, že by se na natáčení svlékacích scén nějak těšil. Naopak to chce mít vždycky rychle za sebou. Ve filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel to ale bohužel moc rychle nešlo, protože nebylo jednoduché trefit správný úhel.

Není pravda, že dobré věci musejí být dřina

Na otázku, zda už má za sebou svoji osudovou roli, odpověděl Martin Hofmann, že má jistě za sebou nejlepší natáčení. To byl podle něj seriál MOST!, jemuž se už nevyrovná nic. Tvořil koneckonců tři a půl měsíce jeho života. Všechno, co se tam odehrálo, pro něj bylo neuvěřitelné. Kombinace látky, režiséra Jana Prušinovského, kolegů typu Michala Isteníka, Vladimíra Škultétyho, Eriky Stárkové a Zdeňka Godly byla vlastně dost nepravděpodobná. Každý měl specifickou barvu a všichni společně utvořili partu, jejíž spolupráce často připomínala spíš příjemné setkání bez kamer. Natáčelo se to lehce, bez dřiny, a přesto vzniklo něco výjimečného. [[[[[article:5207]]]]]

Martina Hofmanna vždy potěší, když někde zaslechne pokřik „dycky Most!“. Aby ne, je to dobrý slogan dobrého města a on sám je jeho autorem. V textu bylo původně napsáno „navždy Most!“, což by ale nikdo takhle spisovně neřekl.

Zdroje článku: