Vojtěch Machuta z Ulice už si pilotování vyzkoušel. Vedle letectví má rád divadlo. Hraje v Pomeranči

Vojtěch Machuta z Ulice už si pilotování vyzkoušel. Vedle letectví má rád divadlo. Hraje v Pomeranči
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vojta Machuta alias Adam z Ulice snil jako malý o tom, že jednou bude pilotem. Pak si oblíbil herectví a zkusil jít touto cestou. Když se nedostal ani na FAMU, ani na DAMU, vrátil se ke své původní lásce – letecké dopravě. Zároveň stíhá vystupovat v Divadle Radar.

Vojtěch Machuta doufá v usmíření Adama a Jarky

Táta zařídil Adamovi jedinečnou příležitost absolvovat půlroční stáž na Houston College of Medicine v Texasu. Sám Adam z toho ale nadšený není, protože má v Praze závazky, které se mu, dle slov jeho představitele Vojtěcha Machuty, nechce opouštět. Šanci vyletět z hnízda a nasbírat v Americe neocenitelné zkušenosti mu všichni členové rodiny přejí, ačkoli minimálně Blanka (Linda Rybová) cítí, že loučení bude náročné. Situaci Adamovi výrazně komplikuje rozchod s přítelkyní Jarkou (Natalie Golovchenko). Ta se s ním snaží ještě před odletem důstojně rozloučit, čemuž se mladík zatím vyhýbal, jelikož je raněný a nechápe, proč mu to udělala.

Jestli mají Adam s Jarkou šanci se k sobě vrátit, to je otázka, kterou si jistě pokládají mnozí fanoušci seriálu a této zamilované dvojice. Vojtěch Machuta nemůže prozradit žádné detaily, ale prý v jejich usmíření rozhodně doufá. Půl roku je nicméně dlouhá doba a leccos se může změnit. Pozornost Volákových se teď přesune na Kristýnu (Sára Korbelová) trpící panickými atakami a také na prolhanou a zadluženou Vandu (Kristýna Hrušínská).

Nedostal se na FAMU ani DAMU, to ho přivedlo k původnímu snu

Co je ale pravým důvodem toho, že Adam odlétá do Ameriky? „Pravda je taková, že jsem studoval úplně jiný obor, leteckou dopravu,“ vysvětlil Vojtěch Machuta v pořadu TV Nova. „Tím, že Ulice se píše a plánuje dlouho dopředu a prostě jsem nevěděl, jakou práci získám po škole, tak jsem si vymyslel takovouto pauzu, abych se mohl té profesi věnovat, případně někam odjet na stáž – třeba do Texasu. Ale nakonec jsem práci dostal ještě předtím, než začala tahle pauza.“

Adam v Ulici zažívá náročné období.
Adam v Ulici zažívá náročné období. | Zdroj: TV Nova

Herectví je trošku někde jinde než letecká doprava. Proč Vojtěch Machuta zvolil právě tyto dvě tak rozdílné profese? „Když jsem byl ještě malý chlapec,“ začal vyprávět téměř pohádkově, „tak jsem chtěl být pilotem. Potom jsem začal točit a chtěl jsem být hercem, pak produkčním. Nedostal jsem se na konzervatoř, ale dostal jsem se na filmovou školu a zaměřil se na produkci, kterou jsem chtěl dělat. Následně jsem se nedostal na FAMU. Zkoušel jsem ještě DAMU, rovněž neúspěšně.“

Nastala možnost vrátit se k původnímu snu. Chtěl jsem být řídícím letového provozu, ale tam jsem se taky nedostal. Teď dělám ve výcvikové organizaci pro piloty.

Samotné pilotování si Vojtěch vyzkoušel zatím jenom jednou v malém letadle. Teprve ho to asi čeká… Vedle letecké dopravy a Ulice má i další zájmy. Hraje v Divadle Radar, konkrétně v představení Pomeranč, tak se na něj můžete zajít podívat.

Zdroj článku: