Ulice: Tonda má pocit, že ho Lumír zradil. Jak to mezi nimi bude dál?

Ulice: Tonda má pocit, že ho Lumír zradil. Jak to mezi nimi bude dál?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Lumír hlasoval ve volbách pro Jirku, dosáhl tím Tondova definitivního odchodu z politiky. Starý pan Hložánek se přes kamarádovu zradu nedokázal přenést. Opravdu si už ale nemají co říct? Stojí Tondovi křeslo starosty za ztrátu syna i dlouholetého přítele?

Jirka kandidoval na starostu, proč to Tondovi vadilo?

Tonda Hložánek neprožívá právě nejšťastnější období. Poté, co před lety utrpěl mrtvici, trvalo poměrně dlouho, než se zase dostal do formy. Hodně mu pomohla rodina, Lumírovo přátelství a nepochybně také fakt, že měl daný cíl, za kterým si šel – vždycky pro něj byla důležitá politika a práce na radnici. Být uznávaným starostou, to byl jeho největší sen. Tenhle sen se ale nedávno rozpadl na kousíčky, když Tondův syn pocítil potřebu kráčet v otcových šlépějích.

Jirka svými nápady okouzlil mnohé. Zdroj: TV Nova

Mladý a perspektivní Jirka vždycky toužil zvelebit Prahu a zasloužit se o spokojenost jejích občanů. Doufal, že bude moct s tátou spolupracovat na společném zájmu, ale Tonda jeho kandidaturu ve volbách bral jako podraz a útok na vlastní osobu. Svým synem se cítil ohrožen. Místo toho, aby ocenil jeho upřímnou snahu, považoval ho za zrádce, který ho chce vyštípat z radnice. Jirka si ale šarmem a atraktivním programem získal přízeň mnoha voličů, a to včetně Kateřiny, která se už radovala, že v celé čtvrti konečně nastanou změny k lepšímu.

Lumír hlasoval pro Jirku. To neměl Tondovi dělat!

Co však i Kateřinu překvapilo, byl fakt, že Jirku volil dokonce i Lumír, zástupce Neúplatných a Tondova pravá ruka. A právě to nakonec vrazilo klín mezi dva mnohaleté přátele. Lumír měl na rozdíl od Tondy oči otevřené a viděl, že Jirka má dobré nápady, odhodlání a rozumný přístup. Když mladík volby vyhrál, strana Neúplatných se umístila v těsném závěsu za tou jeho, a tak se nabízela možnost koalice. Tonda a Jirka by na radnici mohli snadno spolupracovat ke spokojenosti všech.
Tondova hrdost však převýšila vše ostatní. Jeho odmítavé a dětinské chování způsobilo, že se Lumír rozčílil a přiznal mu, že u voleb hlasoval pro Jirku.

Jeho počin Tonda vnímal jako kudlu vraženou do zad a rozhodl se neprodleně odejít z politiky, ačkoli mu byla prakticky vším. Stáhne se do ústraní a zřejmě napíše novou knihu, Lumírovi však odpustit nehodlá.

Existuje šance na usmíření?

Je tohle skutečně konec přátelství mezi Lumírem a Tondou? Ti dva toho spolu prožili tolik! Vzpomínáte, jak se po pánské jízdě vzbudili v Karlových Varech a mysleli si, že je někdo unesl do Ruska? Když spolu tohle dva lidé absolvují, tak už to musí něco znamenat. Ale možná Tonda dostane rozum, až uvidí, že se jeho synovi daří plnit volební sliby a zlepšovat podmínky nejen v ulici. Možná se ukáže, že Tondovy zkušenosti mají pro radnici i Jirku neocenitelnou hodnotu. Třeba se podaří Tondovi polechtat ego nebo mu ukázat, že může světu prospět víc, když přestane být tak zabedněný. Co by ale mohl udělat Lumír, aby mu kamarád začal opět důvěřovat? Je to situace, kterou vyřeší láhev kvalitního alkoholu nebo snad nějaké velké, snad i veřejné, gesto? A stojí Lumír vůbec ještě o to, aby se mu Tonda vrátil do života?

Jirka by se rád s Tondou usmířil a Lumír koneckonců také. Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text