Ljuba Krbová z Ulice ráda cestuje po Asii, kde fascinuje ženy svýma očima

Ljuba Krbová z Ulice ráda cestuje po Asii, kde fascinuje ženy svýma očima
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ljubu Krbovou znáte jako poměrně usedlou Aničku Liškovou z Ulice. Ve skutečném životě však ani trochu neposedí, pokud zrovna nemedituje na svém oblíbeném místě pod vrbami. Je vášnivou cestovatelkou, projela nespočet asijských zemí a o svých dobrodružstvích se rozpovídala i v pořadu Blízká setkání.

Utopil bych se ve vašich očích

Aleš Cibulka v pořadu Blízká setkání na Dvojce v Českém rozhlasu uvedl Ljubu Krbovou jako cestovatelku, která projela Barmu, Kambodžu, Laos, Thajsko, Čínu, Nepál, Tibet a další úžasná místa. Mohl by jí ale zpovídat i coby nadšenou fotografku, účastníci mistrovství světa ve wushu nebo jako manželku a kuchařku úspěšného novináře. Zároveň je to samozřejmě jedna z nejoblíbenějších českých hereček, za což nepochybně vděčí i svým jedinečným modrým očím.

Jako holka z nich byla nešťastná, protože jí kdosi řekl, že připomínají kravské oči. Při cestách Asií za ně přitom sklízela obdiv. Tibeťané se prý modrých očí obávají, protože jsou pro ně slepé. Když však Ljuba Krbová přijela do Číny, všude za ní chodily ženy a dívky a toužily se s ní vyfotit. Teprve později jí došlo, že za to mohla exotická modrá kukadla.

Odbornice na kompost a klíčenou pšenici

Během rozhovoru s Alešem Cibulkou došla řeč také na kompostování. Herečka s nejkrásnějšíma očima v republice radila panu moderátorovi, jak správně naložit s kompostem.

Ljuba se však vyzná nejen na zahradě, ale i v kuchyni. Její manžel Ondřej Neff začal odmítat restaurační stravu a během izolace kvůli koronaviru si navykl na tu domácí. Herečka tehdy byla pořád doma a denně mu vařila. Poslední dobou se u nich stala velkým hitem naklíčená pšenice, což zní možná nepříjemně zdravě, ale když se povaří se zeleninou, chutná famózně – dokonce i zapřisáhlým masožravcům. Navíc se dá udělat i na sladko se sušenými švestkami.

Běžný nepracovní den zahrnuje venčení i meditace

Obvyklý nepracovní den Ljuby Krbové vypadá tak, že ráno se s Ondřejem nasnídají, následně vezmou psy a vyjdou si s nimi na procházku do lesa. Pak, zatímco Ondřej se věnuje psaní, Ljuba si vyhradí čas na praní, umývání nádobí, zahrádku nebo cvičení.

Ke cvičení využívá oblíbené místo pod starými vrbami. Ondřej se jí dokonce zeptal, jestli tam nechce udělat meditační pódium, a tak ho vzala za slovo. Co je vlastně wushu, jímž se herečka zabývá už přes dvacet let? Jde o zastřešující název pro čínská bojová umění. Je to cvičení rozdělené na několik oddílů, prospěšné pro tělo, ale hlavně pro duši.

S Ondřejem Neffem na premiéře představení Okupace. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Herečka se rozpovídala i o lásce k Asii

Ljuba Krbová si oblíbila Asii pro její vstřícné a pohostinné lidi, se kterými se vždycky nějak domluvíte, i když neznáte řeč. Asie má pro ni nádech nezkorumpované exotiky. Začínajícímu cestovateli by doporučila výlet do Myanmaru, do oblasti Mrauk U, která se nachází mimo hlavní proud. Zdržuje se tam jen málo turistů, přitom jsou tam obdivuhodné chrámy s tisíci buddhy. Obstarejte si levné letenky do Rangúnu, radí herečka. Odtud leťte do Sittwe a dále lodí nebo nějakým povozem do Mrauk U. Ale pozor – v létě tam často prší.

Zdroj článku: