Ulice: Kryštof překvapí Dominiku i Karlu. Do poradny půjde

Ulice: Kryštof překvapí Dominiku i Karlu. Do poradny půjde
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Karla poprvé navrhla manželskou poradnu, Kryštof její nápad rázně smetl ze stolu. Ani teď není tak docela přesvědčený, že by jim to mohlo pomoct. Nechce se svěřovat cizímu člověku. Nakonec pochopí, že by to měl kvůli dětem alespoň zkusit.

Rodiče jsou v šoku. Jejich syn se bojí děcáku

Když na sebe Karla a Kryštof zase začnou řvát, navíc kvůli něčemu tak banálnímu, jako jsou spořádané párky, Vojta je oba okřikne a na okamžik zcela umlčí. „Nechci jít zpátky do děcáku! prohlásí naštvaně a odejde do svého pokoje. Karla s Kryštofem zůstanou stát jako opaření. Co to říkal o děcáku?

Karla si se synkem později promluví a zjistí, že rodiče jeho spolužáka se rozvádějí a chlapec prý má z nějakého důvodu skončit v dětském domově. Jak ale Vojtovi rozumně vysvětlit, že on se takového osudu rozhodně nemusí obávat? Vždyť i kdyby se Karla s Kryštofem rozvedli, on bude pořád jejich syn. Kryštof se samozřejmě chytne toho „kdyby“ a nic jiného jako by neslyšel. Je přesvědčený, že Karla už jejich vztahu nedává žádnou šanci a rozvod by vlastně uvítala. Tony se ho marně snaží přesvědčit, aby nedělal ukvapené závěry. Jelikož se mu v tomto směru nedaří, pozve si na pomoc Dominiku.

V nouzi poznáš přítele…

Domča naláká Kryštofa do Coolny pod falešnou záminkou, jelikož je jí jasné, že by jinak nepřišel. Něco se už ale musí udělat. Karla a Kryštof jsou její a Tonyho nejbližší přátelé, takže si o ně pochopitelně dělají starosti. Kryštof se zarputile drží přesvědčení, že se chce Karla rozvést, ale Dominika ho ujistí, že to tak vůbec není. Doporučí mu, aby se ještě jednou zamyslel nad manželskou poradnou a zkusil jí dát šanci. Kryštof zastaví její příval slov s tím, že pokud si ho sem zavolala jen kvůli tomu, ztrácela čas. On už se totiž rozhodl – pořádně Domču překvapí, když jí oznámí, že do poradny skutečně zajde. Kdyby ne kvůli manželce, tak kvůli dětem určitě. Zbývá jenom povědět o tom Karle.

Nová šance pro Karlu a Máru

Rodiče dopřejí Vojtovi odpoledne plné radosti a her, aby mu dokázali, že stále ještě mohou fungovat jako rodina a že se nemá čeho bát. Karla mu přesto chce jasně a srozumitelně vysvětlit, že do dětského domova se opravdu nevrátí. Kryštof svou ženu ohromí rozumným rozhodnutím navštívit manželskou poradnu. Ne že by tomu dával velkou šanci. Nemyslí si, že to vážně něčemu pomůže. Ale je ochotný to alespoň zkusit, čehož si Karla váží. Konečně u Marečkových proběhne vcelku příjemný den – platí to také pro Věrku s Lubošem, kde se podaří i jeden dobrý skutek.

Luboš dá peníze na dobrou věc

Věrka dá manželovi stovku a pošle ho pro mléko. Luboš ale cestou narazí na promrzlého bezdomovce a koupí pro něj Nocleženku. Tento poukaz umožní člověku strávit noc v teple. Ze strachu, že by se Věrka mohla zlobit, se Luboš zdráhá přiznat pravdu. Udělá to však a Věrka jeho skutek naopak ocení. Těžko by mu něco takového mohla vyčítat. Dokonce mu koupí hřejivé pyžamo, aby i jemu bylo v noci teploučko.

Věrka poslední dobou šetří, kde se dá. Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text