Dnešní oslavenec Jan Kolařík si v Ulici zahrál jednoho z potenciálních otců Adriany

Dnešní oslavenec Jan Kolařík si v Ulici zahrál jednoho z potenciálních otců Adriany
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes slaví 55. narozeniny herec Jan Kolařík, který si v Ulici zahrál poměrně krátce postavu tanečního mistra a Adrianina potenciálního otce Karla Chmelarčíka. Ačkoli v tomto seriálu už ho dávno nepotkáváme, můžeme jej vídat v mnoha jiných a také ve filmech či divadle.

Pamatujete si na Karla Chmelarčíka, milovníka tance a žen?

Určitě si ještě vybavíte dobu, kdy Adriana Pešková usilovně pátrala po svém biologickém otci. Nebylo to vůbec jednoduché, ale podařilo se jí zúžit výběr na tři slibné kandidáty: majitele realitní kanceláře Ladislava Drbohlava, sympatického tanečního mistra Karla Chmelarčíka a zkrachovalého opilce Evžena Šmýda.

Náš dnešní oslavenec Jan Kolařík si zahrál právě jednoho z potenciálních otců, a sice Karla Chmelarčíka. Vzhledem k tomu, jak flirtoval s každou sukní, byla naděje, že by mohl zplodit Adrianu, poměrně vysoká. Kromě toho si spolu ti dva skvěle rozuměli a Adriana tajně doufala, že právě on bude tím vyvoleným. Koneckonců je spojovala velká vášeň pro tanec. Karel dívce dokonce nabídl velmi zajímavou práci. Bylo by fajn, kdyby navíc mohli být rodina. Bohužel se tak nestalo. Testy DNA vyloučily jak jeho, tak nepříliš příjemného Drbohlava. Peškovi se ale nejspíš ulevilo. Od začátku byl vůči Chmelarčíkovi zaujatý. Kdo by se mu divil? Ten člověk svedl Klárku, když jí bylo pouhých patnáct let, a pak se na ni vykašlal, jakmile otěhotněla.

Prostřednictvím vcelku vtipného inzerátu na internetu se Adrianě nakonec podařilo najít Evžena, jemuž Vlasta Pešek zamával před nosem penězi, aby se také nechal otestovat. K dívčině nemalé hrůze se potvrdilo, že je jejím otcem. Každá jiná by po takovém zjištění utekla za humna, ale Adriana se rozhodla Evženovi pomoci. Dnes už dobře víme, že se to podařilo. Evžen nadále pobývá v Ulici a užívá si zasloužené štěstí po boku Blanky Volákové. Karel Chmelarčík naproti tomu dávno zmizel ze seriálu a nejspíš se do něj už nevrátí, ačkoli nikdy neříkej nikdy, pravda?

Aktuálně hraje např. v seriálu Dobré ráno, Brno!

Mezi novější seriály, ve kterých si Jan Kolařík zahrál, patří komediální novinka z prostředí známé ranní show Dobré ráno, Brno! (2023). Osmidílný televizní seriál Jana Prušinovského se teprve rozjíždí a byl natočen jako pocta České televizi. Kolařík zde hraje režiséra Mirka. Uvidíme, jak si on a jeho kolegové povedou…

Z dalších nedávných počinů můžeme jmenovat např. seriály Chlap (2022), Devadesátky (2022), Boží mlýny (2021), Ochránce (2021), Rapl (2019) atd. Účinkoval samozřejmě i v mnoha filmech, kupříkladu Chyby (2021), Veterán (2020), Vysoká hra (2020), Posel (2012), Muži v říji (2009) nebo Karamazovi (2008) aj.

Projekce filmu Chyby. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Za roli faráře Fidelia v romantickém a zároveň ironickém příběhu Hastrman (2018) byl Jan Kolařík nominován na Českého lva v kategorii vedlejší herec. Natáčí filmy a televizní pořady, rovněž nahrává v rozhlase či moderuje v rádiu. V Divadle Husa na provázku účinkuje v představeních Pravidla bincárny, Dynastie, Hráč, Raději zešílet v divočině, Setkání spiklenců, Chazarský slovník a Vykouření.

S Jiřím Lábusem na premiéře filmu Hastrman, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto