Hraní ho mění: Šíma kašle na učení, lže mámě a hádá se s Jirkou

Hraní ho mění: Šíma kašle na učení, lže mámě a hádá se s Jirkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina má plno práce, Tomáškovy články jí paradoxně přinesly spoustu nových objednávek. Bylo by hezké, kdyby Šíma myslel na to, že je máma zaneprázdněná a často unavená. Místo toho jí starosti ještě přidává, když začne flákat školu kvůli hernímu turnaji. Navíc se uchýlí i ke lžím.

Puberta v plném proudu: Šimon zanedbává školu a lže!

Pokud Gábina doufala, že od té kauzy se šikanou už bude mít klid a nebude se muset v souvislosti se Šímou stresovat, krutě se spletla. Ne že by snad jejího syna zase někdo trápil, naopak on teď trápí ji. Pubertou zmítaný Šimon usoudí, že herní turnaj, na který se připravuje s Michalem, je nejvýznamnější věc na světě, jíž nemůže stát v cestě něco tak banálního, jako je škola. Přece nebude ztrácet čas učením na nějakou pololetní písemku z fyziky. Dokonce se rozhodne vynechat doučování, aby mohl trénovat veledůležité hraní. Gábině pochopitelně neuniklo, že se chlapcovy známky bleskurychle zhoršují. Pokusí se mu vysvětlit, že studium má přednost. Iva jí dá za pravdu a zmíní se o tom, že Michal má také doučování. Pravda, jeho lekce se Žofkou jsou dosti specifické…

Šimon dá každopádně přednost zábavě. Na doučování se navzdory máminým slovům vykašle, zalže jí a nejspíš se naivně domnívá, že to Gábina nezjistí. Chyba! Syn se jí následně omluví, přesto mu zakáže další hraní, dokud se pořádně nenaučí na písemku z fyziky.

Místo fyziky počítačové hry?! Alespoň že babička má rozum

Bohužel je evidentní, že Šimon v tomhle předmětu pěkně plave. Gábina poprosí Jirku, aby mu s učením pomohl, a ten je odhodlán mladíkovi vše podrobně vysvětlit – nejen kvůli písemce, ale aby mohl nabyté znalosti využít v reálném světě. Šíma však o jeho moudra nestojí. Má pocit, že z něj Jirka dělá hlupáka, když se mu neustále vnucuje. Radši by se učil sám, ačkoli vůbec nejradši by učebnici zahodil a popadl notebook.

Přátelský vztah, který mezi Jirkou a Šimonem dosud panoval, se otřese v základech, když se Herman rozhodne vychovávat za použití netradičních metod.

Když zjistí, že se Šimon zavřený v pokoji zase oddává hraní, vyhodí mu pojistky. V celém bytě se rozhostí tma, ale mladíka trápí hlavně to, že nefunguje wifi. Dojde k hádce, na jejímž konci se kluk sebere a odejde i s notebookem do hospody, kde doufá nalézt azyl u dědy. Radek ostatně sám nadšeně hraje, a tak je zřejmé, že ho v tomhle zájmu podpoří. Ale chyba lávky, chlapče! Ještě je tady babička Milena, která o matčině zákazu dobře ví, a tak nedopustí, abys místo učení seděl u notebooku!

Jirku trápí, že si s Šímou nerozumí. Poradí mu Karla? Zdroj: TV Nova

Jirka nemá autoritu. Proč ho Šíma nebere vážně?

Jak se dá očekávat, Šimon kvůli laxnímu přístupu písemku projede. Dostane čtyřku, za niž se mu máma odvděčí nepříjemným omezením – dovolí mu hrát jen dvě hodiny denně, a to až poté, co bude mít hotové úkoly a ostatní povinnosti. Michal už vymýšlí, jak nepříjemný zákaz obejít, aby mohli nadále trénovat na turnaj.

Šimona jistě nic jiného nezajímá, na rozdíl od Jirky, který dumá, co udělal špatně. Trápí ho, že jeho vztah s chlapcem ochladl. Asi ho neměl zakládat na kamarádství. Teď totiž není pro Šimona žádnou autoritou. Není jeho táta, a tak mu nemůže nic nařizovat. On by ho stejně asi neposlouchal. Podaří se mu získat si u mladíka respekt?

Zdroj článku:
  • Autorský text