Ulice: Ve víně je pravda: Eva se chová jako snob. Přijde Anička o kamarádku?

Ulice: Ve víně je pravda: Eva se chová jako snob. Přijde Anička o kamarádku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejdřív si koupila drahý kožich, pak přidala luxusní parfém a začala si Anču dobírat kvůli jejímu nuznému oblečení. Teď ze sebe Eva navíc ještě dělá odbornici na víno, která má potřebu kritizovat všechno a všechny kolem. Až to Anička nevydrží a naznačí jí, že se chová jako kráva!

Pro paní Knoblochovou jen to nejlepší!

Kdyby Šárka tušila, jaký zážitek ji čeká po návratu do Ulice, nejspíš by raději zůstala na stáži ve francouzském vinařství. Z Evy se totiž ze dne na den stane opravdu náročná a nepříjemná zákaznice. Už Anička si všimla jisté změny v jejím chování.

Od doby, co Miloš začal v úspěšné stavební firmě vydělávat velké peníze, Eva úplně zpychla. Co jí dříve bývalo dobré, o to by teď ani pohledem nezavadila. Zatím se to ale týkalo jen drahého oblečení a parfémů. Eva např. kritizovala Ančin společenský oděv, když se spolu dámy chystaly vyrazit na degustaci vín. Teď bohatá paní Knoblochová zachází ve své marnivosti a pýše ještě dál. Má pocit, že se po jediné ochutnávce proměnila v odbornici na víno, a tudíž má plné právo poučovat i zkušenou Šárku.

Eva by evidentně nepozřela nic jiného než kvalitní víno z Francie. Cokoli moravského či maďarského jsou pro ni ubohé patoky. Důrazně si poručí polosuché, ale když jí Šárka dotyčnou objednávku přinese, sotva ochutná a ihned prohlásí, že tohle s polosuchým vínem nemá co dělat.

Anička nestačí překvapeně koukat a pochopitelně začne sortiment krámku obhajovat. Tady měli dobrá vína už za časů Zuzany a Maxe a určitě jsou výtečná i dnes. Jenže Eva tvrdošíjně trvá na svém. Zavolá si Šárku na kobereček a vpálí jí, že tohle konkrétní víno má minimálně špatnou teplotu. Je příliš chladné a Evě zkrátka nechutná, tak ať si ho slečna zase odnese a přinese nějaké lepší.

Kéž by Eva zase byla jako dřív. Zdroj: TV Nova

Nechovej se jako kráva

Eva si poručí sušší bílé víno a Šárka zachovává zdvořilou tvář podle hesla „náš zákazník, náš pán“. Anička si ale samým údivem a pobouřením div nevykroutí oči. Co se to s ní stalo, ptá se kamarádky. Je zřejmé, jak moc se za její nemožné chování stydí. Eva ale prohlašuje, že se prostě nechce nechat ošidit. Jako kdyby snad stará dobrá Šárka něco takového udělala! Jakmile neomylná Knoblochová začne kritizovat i přílohu k vínu, Anča už nevydrží a prudce se ohradí, že jí víno chutná a že není důvod mít pořád nějaké námitky.

Eva jí s hořkostí oznámí, že byla vždycky nenáročná a že nechává lidi, aby se po ní vozili. „To je možné,“ opáčí Anička, „ale aspoň se nechovám jako kráva.“ A tak se děvčata od nevinné dámské jízdy u vína dostaly k hádce, která možná ukončí celé jejich dosavadní přátelství.

Anička naznačí Evě, že je kráva, a ona neváhá vyrazit do protiútoku a obvinit Anču, že jim jen trapně závidí, jak se teď s Milošem mají dobře. On rodině vydělává slušné peníze, zatímco ona se plácá ve finančních problémech.

Eva vytasí z peněženky tisícovku, velkoryse vše uhradí, přehodí přes sebe drahý kožich a nakvašeně odkráčí z krámku. Doufejme, že jí nově nabyté bohatství nezatemní rozum docela a že si brzy uvědomí, jak nemožně se chová.

Zdroj článku:
  • Autorský text