Dnes v Ulici: Šimon se v Jirkově přítomnosti necítí dobře. Odejde bydlet k tátovi

Dnes v Ulici: Šimon se v Jirkově přítomnosti necítí dobře. Odejde bydlet k tátovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon si uvědomuje, že Jirkovi způsobil spoustu problémů. Přesvědčený, že na něj Herman musí být naštvaný, se raději přestěhuje k tátovi. Hynek si ostatně také myslí, že mu změna prostředí prospěje. Mezitím se Marečkovi dostaví na další manželskou terapii. Reindlovy otázky však nejsou příjemné.

Šimon se stydí před Jirkou. Odchází k Hynkovi

Jirkovi včera bouchly saze. Při pohledu na Tomáška v salonu se neovládl, popadl ho a vyrazil ze dveří, kde se redaktor odporoučel k zemi. Tahle nepříjemná událost jistě nezůstane bez vážných důsledků pro pana majora. Šimon, jenž byl přímým svědkem jejich roztržky, pociťuje výčitky. Nejdřív Jirkovi pořádně zavařil tím, že mu sebral zbraň. Pak mu způsobil další průšvih, když chtěl odjet na taneční závody kamarádky Valerie. Jirka mu nabídl odvoz, ale měl v sobě zbytkový alkohol a policejní kontrola na to přišla. Zkrátka – nebýt Šimona, nic z toho by se nestalo. Dřív si s Jirkou tak dobře rozuměli, ale teď ho zklamaný kriminalista musí určitě nenávidět. Mladík se stydí a nechce zůstávat doma  raději by se přesunul k tátovi.

Zajímavé je, že téhož dne přijde se stejným nápadem také Hynek. Sejde se s Gábinou a omluví se za svůj předešlý výstup. Uzná, že to přehnal a že Jirka asi nebude tak špatný, když ho Milena i Šimon obhajovali. Přesto si Hynek myslí, že by synovi prospěla změna prostředí. Rád by si ho vzal k sobě a Gábina mu nehodlá bránit. Jen si nepřeje, aby to bylo napořád. Domluví se, že to zkusí do konce roku. Šimon je nadšen a bez otálení si sbalí věci. Jirka se dozví, že chlapec odchází k tátovi, a klade si to za vinu. Omluví se Gábině, že poslední dobou všechno kazí.

Terapeut zabrousí do minulosti. Zeptá se Kryštofa na matku

Karla a Kryštof vyrazí na další terapii. Jsou maličko nervózní od oné události, kdy Mára mrštil po manželce plastovou lahví. Mezi sebou o tom nemluvili a Kryštof se obává, že terapeut se k tomu bude chtít vrátit. A má pravdu. První, co pan Reindl vypustí z pusy, je otázka, jak se vyrovnali s „hozenou flaškou“.

Následně se obou zeptá, co pro ně znamená manželství. Pro Karlu je to možnost se o někoho opřít. Povypráví terapeutovi, jak přišla o rodiče a starala se o mladšího bratra Bruna. Nikdy neměla vážnější vztah, až s Kryštofem. Ten znejistí, když se ho poradce zeptá, jak je na tom se svojí mámou. Copak tohle nějak souvisí s Karlinou nevěrou?

Zdroj článku:
  • Autorský text