Napínavá středa v Ulici: Šíma vytáhne revolver na Romana s Viktorem

Napínavá středa v Ulici: Šíma vytáhne revolver na Romana s Viktorem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poté, co ho tyrani přiměli zmlátit mladšího kluka, už Šimon nemůže dál. Aniž by pomyslel na to, jaké následky to bude mít pro něj i pro Jirku, ukradne Hermanovi zbraň a uprostřed školní chodby ji namíří proti šikanátorům. Podaří se Jirkovi dorazit do školy včas, aby zabránil neštěstí?

Šíma se dnes odhodlá k hrůznému činu. Ukradne Jirkovi zbraň

Šimon se schová v zamčeném bytě, aby si Jirka myslel, že tam nikdo není, až dorazí. Odloží svou zbraň na stůl a půjde si dát sprchu, zatímco chlapec nenápadně vyklouzne z pokoje a revolver mu vezme.

Odejde s ním do školy a namíří ho proti Romanovi s Viktorem – přímo na chodbě plné dalších žáků.

Vypukne panika a děti se nekontrolovatelně řítí dolů do přízemí, aby spasily životy. Prokop se pokusí Šimona utěšit a rozmluvit mu jakoukoli hloupost, kterou by se snad chystal provést. Mezitím Jirka zjišťuje, že má jen prázdné pouzdro bez zbraně. Když mu Šimon nezvedne telefon, vyráží rovnou do školy. Nakonec se mu podaří chlapce přesvědčit, aby mu revolver odevzdal. Ukáže se, že ho Šíma ani neměl nabitý. Vytáhl zásobník, než zbraň použil, takže nezamýšlel doopravdy střílet. Chtěl jen, aby ho všichni konečně poslouchali.

Prokop riskuje, aby Šímu uklidnil. Zdroj: TV Nova

Do školy jsou přivoláni další policisté a samozřejmě také vystrašená Gábina. Nikdo nechápe, proč mladík udělal to, co udělal, a on jim není schopen jasně odpovědět. Stále dokola opakuje, že nechtěl nikomu ublížit, ale jasný motiv z něj zkrátka nelze dostat.

Během dne se po širém okolí a celém internetu rozkřikne, že se prý ve škole střílelo. Zpráva se donese i do hospody, a tím pádem také k Mileně a Radkovi. Žofka a Svatka začnou šířit všelijaké fámy o tom, že Šimon je blázen, co má ve skříňce pověšeného Hitlera. Jen Michal ví, že mu ho tam dali Roman s Viktorem, a také se pokusí Šímu hájit. Je ale jasné, že v očích mnoha studentů i rodičů bude on tím nebezpečným a vyšinutým psychopatem, jenž ohrozil životy druhých. A že byl dlouhé týdny šikanován? To zatím stále nikdo netuší.

Šimon už toho má dost! Jenže co bude dál? Zdroj: TV Nova

Kateřina zvažuje bydlení s Lumírem

Vilma se dnes k Lumírově nelibosti vrací z lázní. Má dobrou náladu do chvíle, než do bistra vejde Kateřina. Naštěstí ji Vendula hned přivede na jiné myšlenky, když babičce oznámí, že Lumír přijal post místostarosty. Vilma okamžitě pocítí nutkání to všem povědět, hlavně Urbance.

Kateřina později před Ingrid naznačí, že pokud chtějí mít v budoucnu s Lumírem vážný vztah, měli by spolu bydlet sami. Podle Ingrid by to měla probrat nejdřív s ním. Docela se jí dotkne, že ji Kateřina v podstatě vyhazuje, ačkoli ona to nemyslela zle.

Vítek usiluje o zakázku, pomůže mu Dita?

Vítek má šanci získat velmi lákavou zakázku, ale bojí se, že Miloš na potenciální zákazníky neudělá dobrý dojem. Právě Miloše pak napadne, aby na schůzku s klienty přibrali Ditu, protože krásné ženě neodolá nikdo. Vítek uzná, že na tom něco pravdy bude. Sejdou se s Ditou v krámku, aby ji požádali o účast na schůzi, a ona souhlasí.

Zdroj článku:
  • Autorský text