Lumírovo pondělí začíná smutně. Dostane od Kateřiny kopačky?

Lumírovo pondělí začíná smutně. Dostane od Kateřiny kopačky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vztahy v Ulici jsou dnes večer poměrně napjaté. Lumír se děsí rozchodu s Kateřinou. Jirku Hložánka mrzí, že se s ním táta nechce usmířit. Chris odmítá chodit do školky a Šimon zalže dědovi, aby s ním nemusel hrát šachy. Radši si zahraje počítačovou hru s novým kamarádem.

Lumír a Kateřina – usmíření, nebo rozchod?

Lumír je od brzkého rána bez nálady, vlastně už od pátku. Poté, co mu Kateřina sdělila, že by ve vztahu měli zvolnit, se obává nejhoršího – rozchodu. Bojí se i jen zajít do hospody, aby mu jeho milovaná náhodou neoznámila, že je konec. Ingrid si Lumíra vyslechne a snaží se ho přesvědčit, že hází flintu do žita zbytečně brzy.

Cítí se hrozně kvůli tomu, že při výletu do zoo sehrála nechtěně svou roli, a tak se za Kateřinou vypraví sama, aby zjistila, jak celou věc vidí ona. Velkorysá a chápavá hospodská se s Lumírem rozejít nechce, netouží však ani bojovat s malým klukem o přízeň jeho táty. Nebylo by to správné. Na doporučení Ingrid se nakonec Kateřina vydá za Lumírem a překvapí ho u něj v bytě. Promluví si a stráví spolu příjemné chvíle na gauči…

Paličatý Tonda kope kolem sebe

Jako by Lumír neměl dost vlastních problémů, navíc za ním ještě přijde Jirka Hložánek, aby ho požádal o pomoc. Mrzí ho, že se s tátou na ničem neshodnou, a doufá, že právě Lumír by jej mohl přivést k rozumu. Tonda ale veškeré snahy o usmíření smete ze stolu, vnímá je totiž jen jako synkovu strategii, jak otce ještě více zblbnout. Dokonce Lumírovi vpálí, že Jirka zlanařil už i jeho a teď mu chtějí vrazit dýku do zad oba dva.

Jirka Hložánek požádá Lumíra o pomoc, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Chrisovi je špatně, kam s ním?

Chris nechce jít do školky, ale jeho přístup se poněkud zlepší, když ho tam místo Skyler odvede Franta. Ten kvůli tomu naneštěstí odbude svá studia a neuspěje u zkoušky, dostane nicméně ještě jednu šanci na doplnění materiálů. Následujícího dopoledne se proto chystá vyrazit do knihovny, jenže se objeví pořádná komplikace – Chrisovi se udělá špatně. Skutečně má nějakou virózu, nebo jen simuluje, aby nemusel do školky? A kdo ho pohlídá, když táta musí studovat, máma Skyler má schůzku se šéfem kvůli práci a Bára je objednaná u zubaře?

Šíma nechce hrát šachy, radši bude pařit s Michalem

Šíma najde před školou peněženku Michala Klímy. Předá mu ji, zapovídají se a díky tomu zjistí, že se vlastně už trochu znají přes svoje mámy. Iva koneckonců pracuje u Gábiny v salonu. Navíc se ukáže, že chlapci mají společný zájem – počítačové hry. Rovnou se domluví, že si spolu odpoledne zahrají.

Šimon se částečně i proto vymluví dědovi, že k němu dnes nemůže zajít na partii šachů. Dodá ještě, že má hodně úkolů a dohánění studia, jelikož byl ráno na očkování a přišel do školy až na třetí hodinu. Radkovi se samozřejmě nezamlouvá, že ho Gábina k očkování nakonec přece jen dotlačila. Ve výsledku nicméně nejde o to, že by Šíma nestíhal kvůli škole, šachy ho zkrátka a jednoduše vůbec nebaví. Gábině se moc nelíbí, že chlapec dědovi lže, jenže on ho prostě jenom nechce ranit a zklamat.

Zdroj článku:
  • autorský text