Co přinese pondělní Ulice? Narozeninové hádky, zakázané vystoupení a Anežčin návrat

Co přinese pondělní Ulice? Narozeninové hádky, zakázané vystoupení a Anežčin návrat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kryštof se s Karlou musí pohádat dokonce i na synkových narozeninách. Není s ním rozumná řeč, podobně jako s Prokopem, jenž Magdě odmítá povolit vystoupení ve škole. Naštěstí Žofka se Svatkou vědí, jak ho přesvědčit! Dnes se také vrací ze stáže Anežka, navíc s pořádnou novinkou…

Karlíkova oslava narozenin není zrovna veselá…

Kryštof má mizernou náladu a je schopný pohádat se kvůli každé prkotině. Začne být nepříjemný už i na Věrku, která se proti jeho výčitkám ohradí a oznámí mu, že jediný, kdo tady dělá ze všeho problém, je on. Kryštof radši zmizí do Coolny, ale od Tonyho se dozví, že má dnes odpoledne proběhnout oslava Karlíkových narozenin. Kdyby mu to neřekl on, nejspíš by se o tom ani nedozvěděl. Pomůže Tonymu vyzdobit podnik balonky a krepovým papírem, ačkoli se mu vůbec nechce. Během celé oslavy je protivný a ryje do Karly při každé příležitosti, až se začnou hádat dokonce i Domča s Tonym.

Karla a Dominika odejdou, ale domů se ani jedné z nich nechce, a tak spolu vyrazí na panáka. Kryštof se tak vrátí za Věrkou bez Karly a překvapí ji oznámením, že ani netuší, kde jeho manželka je. Věrka není hloupá, jasně vidí, že se něco děje, a chce konečně znát pravdu. Syn jí však odmítne cokoli vysvětlovat. Pokusí se dovolat Karle, ale ta mu to nezvedne.

Karla už to napětí vážně nezvládá. Zdroj: TV Nova

Žofka a Svatka uhodí na ředitele! Povolí Prokop vystoupení?

Magda zklame studenty zprávou, že její vystoupení ve škole bylo zrušeno. Žáci se s tím nechtějí smířit a okamžitě začnou ze zákazu vinit Landovou. Žofka a Svatka napochodují do ředitelny, aby se Prokopa zeptali, proč bývalá ředitelka ruší tak dobrou akci. Prokop je ohromí informací, že vystoupení ve skutečnosti zatrhl on – prý kvůli tomu, že škola je teď pod hledáčkem úřadů a nemůže si dovolit poutat na sebe pozornost takovým způsobem.

Holky ho ale přesvědčí, že žáci naopak potřebují nějaký veselý a pozitivní zážitek. Kdo by si proboha stěžoval na to, že si učitelka o polední přestávce se studenty zazpívá a zahraje na klávesy?

Prokop jejich argumenty nakonec uzná a vystoupení povolí. Magdě se tak dostanou do rukou obarvené svatební šaty. Pestrobarevné cákance se jí okamžitě zalíbí, ale také ji přepadne hrozná tréma. Není si jistá, že to zvládne. Landová s Otíkem ji musejí na chodbu prakticky dotlačit. Samotné vystoupení se povede na výbornou, žáci tleskají a jsou spokojení. Prokop se Magdě omluví a uzná, že škola skutečně takové zpestření potřebovala.

Anežka je doma ze stáže, ale na jak dlouho?

Eva nepřestává žárlit na Ditu, a tak to má Miloš doma celkem těžké. Manželka na sebe v podstatě nenechá sáhnout a Vítek má štěstí, že jeho žena je tak tolerantní a velkorysá. Ostatně, Iva teď bude mít úplně jiné starosti. Z měsíční stáže ve Švýcarsku se jí dnes vrací domů Anežka a přináší s sebou důležitou listinu.

Miloš si to musí u Evy vyžehlit. Zdroj: TV Nova

Jedná se o potvrzené stipendium na mezinárodní lyceum v Drážďanech. Anežka září radostí a hoří touhou začít chodit na tu nejlepší ekologicky zaměřenou školu na světě, ale Iva je skeptická a obezřetná – podle Vítka úzkoprsá. Nelíbí se jí představa, že by její patnáctiletá dcera studovala tak daleko od rodiny, navíc po všech těch nedávných průšvizích s marihuanou a alkoholem… Vítek rozhodne, že se do školy zajedou podívat, než dají dceři definitivní odpověď.

Zdroj článku:
  • Autorský text