Dnes v Ulici: Michal prosí o brigádu. Kaštan nabídne pomoc a Evu vyvede z míry

Dnes v Ulici: Michal prosí o brigádu. Kaštan nabídne pomoc a Evu vyvede z míry
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Aby Michal alespoň trochu pomohl rodině v těžké finanční situaci, domluví se s Kaštanem na brigádě. Všimne si jich Eva a nedokáže si odpustit otravné poznámky. Kaštan ji ale naprosto odzbrojí oznámením, že se rodinná firma ocitla v problémech. O tom by přece Eva musela něco vědět…

O skutečné pravdě nemá Eva ani ponětí

Eva hned ráno nakráčí do salonu s obrovskou chutí se hádat. Znovu si podá Ivu, tentokrát za to, že před ní na ulici utíká a ani se neobtěžuje ji pozdravit. Upřímně – po jejich posledním setkání Iva zkrátka jenom nemá chuť ji zdravit. Pravda holt bolí, řekne jí Eva s kyselým úšklebkem. Iva ale namítne, že na pravdu by se měla zeptat hlavně Miloše, čímž jí zamotá hlavu. Eva odtud zamíří do bistra, aby si postěžovala Aničce, jací jsou Klímovi závistiví lidé. Přitom by přece také měli mít spoustu peněz, ne? Aničce se to nezdá, vždycky na ni působili sympaticky.

Kaštan se zastane Michala a prozradí Evě, jak se věci mají

Michal zajde za Kaštanem s prosbou o pravidelnou brigádu, třeba na dva dny v týdnu. Svěří mu, že se rodina potýká s finančními problémy a že by rád pomohl alespoň tak, že si bude vydělávat na vlastní výdaje. Kaštan jeho snahu ocení – bez váhání mu brigádu nabídne. Právě když ho instruuje, kam má vynést odpadky, potká je před obchodem Eva a okamžitě si rýpne, jestli to prý není zneužívání dětské práce. Neměl by kluk být spíše ve škole a učit se, takhle ve všední den? Náhodou je to frajer, pochválí ho Kaštan a postaví se za něj. Spousta Michalových vrstevníků by si dala nohy nahoru a čekala s nataženou rukou, ale on se snaží rodině pomoct, když je tátova firma ve finančních problémech. To koukáš, Evo.

Tohle tedy nebylo přátelské setkání.
Tohle tedy nebylo přátelské setkání. | Zdroj: TV Nova

Kaštan později potká Ivu. Aby řeč nestála, postěžuje si na chatrné zdraví. Má obavy, aby se do něj nedala dna. Pak se téma stočí na to, že Iva dnes měla málo zákazníků. Kaštana mrzí to, s jakými potížemi se Klímovi potýkají. Je ochoten nabídnout pomoc nad rámec brigády pro Michala, kdyby snad bylo opravdu zle. Vždyť jsou skoro rodina. Ivu to upřímně dojme. Ještě víc ji potěší, když jí poví o nepříjemném setkání s Evou. To, že před vznešenou paní Knoblochovou prozradil pravdu o firmě, jí rozhodně nevadí, naopak. Konečně je to venku!

Miloš je srab, ani tentokrát se manželce nepřizná

Jenže… Eva si jako obvykle vyloží věci po svém. Setkání s Kaštanem a Michalem popíše Milošovi jako veselou historku. Myslí si, že Michal nakecal Kaštanovi, že firma krachuje, a to jen proto, aby ho mohl podojit. Typický potomek vykutálené Klímovic rodiny. Miloš jen sedí, zaražený a s výrazem, jako by to o krachu snad byla pravda. Naskytne se mu ideální šance všechno přiznat, ale neudělá to. Situaci naopak zlehčí a pochyby šikovně zamluví. Vše pro záchranu Karibiku a spokojeného manželství!

Jak dlouho ještě vydrží Miloš zatloukat?
Jak dlouho ještě vydrží Miloš zatloukat? | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text