Šíma konečně mluví! Jak Gábina zareaguje na strašlivá odhalení?

Šíma konečně mluví! Jak Gábina zareaguje na strašlivá odhalení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Radkovi se dnes podaří rozmluvit Šimona a vytáhnout z něj ošklivou pravdu o událostech posledních týdnů. Gábina ani nemůže věřit svým uším. Vyrazí za Prokopem, aby ho důrazně požádala o prošetření celé záležitosti. Bez důkazů však bude těžké Romana s Viktorem potrestat.

Vítek vzal na pracovní schůzku Ditu. Co na to Iva?

Rozespalý Vítek ráno objeví SMS zprávu se šťastnou novinou a rázem je zcela vzhůru! Podařilo se mu získat atraktivní zakázku na stavbu hotelu. S Milošem chce slavit a možná přibrat i Ditu, ale Miloš její přítomnost pro jistotu odmítne. To je Vítkovi divné a Miloš mu vysvětlí, že se předešlého večera tak trochu prořekl před Evou.

Přiznal jí, že si Ditu vzali s sebou na důležitou schůzku, aby oslnila jejich potenciální zákazníky. Eva se urazila, protože ho ani nenapadlo požádat o pomoc ji. Vítek se pro všechny případy rovnou přizná Ivě, aby se o Ditě nedozvěděla odjinud a nedomýšlela si nějaké nesmysly. Iva nicméně na jeho slova zareaguje nevzrušeně, takže zřejmě vůbec nežárlí. Pochopitelně ani nemá, nač by žárlila, ale i tak to Vítka maličko zamrzí.

Gábina hledá vinu u sebe, pak se obrátí proti Jirkovi

Ke Gábině přijde paní z Orgánu sociálně-právní ochrany dětí, aby si popovídala se Šimonem. Zeptá se ho na různé věci, např. jak v Berlíně nesl odloučení od otce a jestli si v Praze našel kamarády, se kterými by chodil na rampu. Šíma tu a tam přikývne, ale příliš mnoho souvislých odpovědí z něj nikdo nedostane. Paní poradí Gábině, aby ani nezkoušeli chlapce zpovídat a vyšetřovat. Teď je hlavní mu ukázat, že tady pro něj prostě jenom jsou a podporují ho.

Iva později řekne Gábině, že se Michal se Šimonem už nějakou dobu nebaví, protože se prý chytil těch dvou kluků, co mu pomalovali koloběžku. Tak se Gábina dozví, že za tou událostí ve skutečnosti nestála žádná hloupá sázka. Nakráčí domů a prakticky hned ode dveří na Šimona uhodí, aby konečně začal mluvit.

Nakonec to ale bude Radek, kdo mladíka úspěšně rozpovídá. Upozorní ho totiž, že pokud nic neudělá, šikanátoři by si mohli najít jinou oběť a beztrestně jí provádět to samé. To by přece nechtěl, že ne?

Dědovi se podaří vytáhnout ze Šimona pravdu. Zdroj: TV Nova

Šíma se tedy přece jen pustí do nešťastného vyprávění všech věcí, co mu Roman s Viktorem provedli. Nechce je napráskat řediteli – ze strachu, že by si ho našli a pomstili se mu. Rodina ho ujistí, že stojí za ním a ochrání ho. Gábina neváhá a zajde si to vyřídit s ředitelem. V podstatě Prokopa obviní z neschopnosti. Jak mohl tohle všechno přehlížet přímo na půdě školy, kde k šikaně došlo? Prokop slibuje, že každé tvrzení řádně prošetří, ale bez důkazů musí bohužel zůstat zcela nestranný.

Radek se mezitím bez pardonu pouští do Jirky. Vpálí mu, že kdyby byl pořádný chlap, už dávno by odešel a nechal tuhle rodinu na pokoji. Jak mohl udělat takovou pitomost a nechat na stole ležet zbraň? Nejhorší ale je, že následně Jirku zahrne výčitkami samotná Gábina. Nikdy neměla Šimonovi dovolit, aby s ním chodil na střelnici a učil se používat pistoli. Jirka ví, že právě to ale ve výsledku pomohlo, protože chlapec alespoň věděl, jak má správně vyndat zásobník, aby nikoho neohrozil. Nastane hádka, během níž Jirka radši odejde k sobě, aby nepadla slova, která nebude možné vzít zpět.

Ustojí vztah Gábiny a Jirky těžkou zkoušku? Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text