Dnes slaví narozeniny Míša Badinková a Jana Krausová, které znáte nejen z Ulice

Dnes slaví narozeniny Míša Badinková a Jana Krausová, které znáte nejen z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Michaela Badinková a Jana Krausová působily v seriálu Ulice už od jeho začátků, ale to není jediná věc, která je spojuje. Také slaví ve stejný den narozeniny – právě dnes, tedy 25. ledna. Koho vlastně v Ulici hrály a čemu se věnovaly po odchodu z ní?

Zlá ředitelka Hadice, co neměla ráda Miriam

Jana Krausová se narodila 25. ledna 1954 v Praze, letos tak oslaví 69. narozeniny. Svůj čas dělí mezi herectví a výtvarnou činnost. V Ulici se objevovala od samého začátku, stejně jako naše druhá dnešní oslavenkyně Michaela Badinková.

Obě navíc hrály postavy, které působily na gymnáziu a jejich osud se nějakým způsobem proplétal s osudem profesorky Miriam Hejlové (Hana Maciuchová). Zatímco blonďatá Míša s andělským úsměvem ztělesňovala kladnou postavu, Jana Krausová se naopak musela ujmout role nenáviděné ředitelky Věry Hádkové. Nijak zvlášť ji to netěšilo, a tak ze seriálu odešla už po roce.

Jana Krausová na křtu knihy 15 roků lásky. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Následně začala působit v řadě jiných seriálů, mezi něž patří mj. Přešlapy (2010), Drazí sousedé (2016), Kapitán Exner (2017), nejnověji Pálava či Pan profesor (obojí 2022). Má na kontě i spoustu filmových rolí, např. Elu v Ženské na vrcholu (2019), Casperovu matku ve snímku Muž (2017), Doležalovou v Kajínkovi (2010), babičku v Kdopak by se vlka bál? (2008) nebo královnu v pohádce Království potoků (2005) aj.

Jana Krausová nyní žije ve vlastním mobilním domku ve vesničce Rápošov uprostřed krásné přírody, kde si užívá klidu a soukromí.

Z Lenky Alenkou – v Ordinaci uteče od Čestmíra

Michaela Badinková, jejíž narozeniny tedy také spadají na tento den, letos slaví 44 let. V Ulici ztvárnila postavu učitelky Lenky Drápalové, později Hejlové. Když ji posadili do kabinetu k Miriam Hejlové, zkušenější kolegyně z ní dvakrát nadšená nebyla. S frivolním přístupem ani trochu nesplňovala její představu gymnaziální profesorky, ale překvapivě rychle se z nich staly přítelkyně. Později dokonce utvořily rodinu. Jarda Hejl, syn Miriam, se totiž do Lenky zamiloval, a i když jejich láska musela projít mnoha nepříjemnými zkouškami, včetně nevěr na obou stranách, dočkali se svého šťastně až navěky.

„Nevím, co si člověk může přát víc než se těšit do práce, kde máte lidi jako kamarády. To pak není práce, ale krásná setkání,“ řekla Míša Badinková k působení v seriálu (My z Ulice, str. 49).

Světlana, Lenka a Tereza – všechny už z Ulice zmizely. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ani ona dnes už v Ulici nevystupuje, diváci ji ale nadále mohou vídat v Ordinaci v růžové zahradě 2, která se z TV Nova přesunula na Voyo. Alena Mázlová, dříve Rytířová, je aktuálně zřejmě její nejvýraznější seriálovou rolí.

Ordinace se po vánoční pauze vrátila na Voyo jen před pár dny. Premiérové díly můžete sledovat od 19. ledna. Jak se zdá, Alena to v nich nebude mít vůbec jednoduché. S výbušným Čestmírem, jenž si ze zajetí v zahraničí přivezl posttraumatickou stresovou poruchu, už doma nemůže vydržet. Aniž by mu řekla, kam jde, uteče tajně za Ondrou a vrhne se mu do náručí navzdory protestům jeho nepříjemné matky. Jak ale zareaguje Čestmír, až se o tom dozví?

Přejeme oběma talentovaným herečkám všechno nejlepší a hodně štěstí.

Zdroje článku: