Pamatujete, jak probíhala adopce Franty?

Pamatujete, jak probíhala adopce Franty?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
František Liška (dříve František Hrubý) se v seriálu objevil po boku své seriálové matky Zuzany Hrubé (herečka Šárka Ullrichová), která lítala v obrovském problému, protože byla závislá na drogách. V Ulici ho pak čekala složitá cesta ke své vysněné rodině. Pamatujete, jak probíhala jeho adopce? 

František se v Ulici objevuje od samotného začátku 

Herec Matyáš Valenta tvoří v Ulici výraznou dějovou linku už od samého začátku. Do seriálu naskočil v roce 2005, aby mohl hrát roztomilého sedmiletého Frantu Hrubého, který musel rychleji dospět, protože jeho máma byla závislá na drogách. Po boku své mámy snášel různá příkoří, protože se kolikrát nemohla postarat sama o sebe, natožpak o Frantu. Aby v ostatních vzbuzoval dojem rodiny, zařídil se Franta tak, aby vůbec nějak šlo vedle matky žít.

Na sedmiletého kluka byl až moc zodpovědný, čímž si získal obdiv diváků. Naděje na lepší život Frantovi svitla v době, když Zuzana potkala Bedřicha. Chvíli se držela od drog dále a Bedřich ji požádal o ruku. V té době žili společně v jednom bytě spolu s Bedřichovým tátou, Daliborem Liškou. Jenže pak Zuzanu drogy opět zlákaly a Franta skončil v dětském domově.

Bedřich usiloval o osvojení Franty, kterého si zamiloval 

Kdyby Bedřich nezasáhl a neusiloval o Frantovo osvojení (později získal příjmení Liška), nejspíš by Franta špatně dopadl. V té době už Bedřich tvořil pár s Aničkou a adopce Franty, kterého Anička znala z dřívějška, pro ně byla velmi náročná. Neustále do ní zasahovala Zuzana, která se Franty nechtěla jen tak vzdát. Jenže v tu chvíli nebyla v situaci, kdy by se o něj mohla sama postarat.

Když později zjistila, že je HIV pozitivní, svolila k adopci. Tím však vztahy s Frantou nepřerušila. Naopak se dala dohromady a díky vstřícnosti Bedřicha a Aničky mohla Frantu dále vídat. Pro Františka to nakonec dopadlo více než dobře. Měl dvě maminky, které o něj měly zájem, podporovaly ho ve škole a pomáhaly mu v boji s epilepsií. Později získal i sestřičku. 

Zdroj článku:
  • autorský text