Ulice: Gábinu čeká kontrola na onkologii. Jirka se jí úplně zapomene zeptat, jak dopadla. Proč?

Ulice: Gábinu čeká kontrola na onkologii. Jirka se jí úplně zapomene zeptat, jak dopadla. Proč?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anežka je nadšená školou v Drážďanech a Michal se zase nemůže dočkat Žofky. Ta ho však tentokrát odmítá. Jirkovi Hermanovi se snad blýská na lepší časy, ale náladu mu zkazí fakt, že se ho Gábina chtěla zbavit. Ta má naopak úplně jiné starosti. Ve 4378. dílu ji čeká kontrola na onkologii.

Kolegové z práce, snad ne brzy z bývalé, vytáhnou Jirku na drink a posezení. Tedy, celé to pro Jirku zorganizovala Gábina, která Karlu poprosila, jestli by to nezařídila. Domů Jirka přijde pozdě v noci a najde Gábinu bdělou. Myslí si, že ji probudil, ale Gábina byla vzhůru celou dobu. Nemohla vyhnat z hlavy myšlenky na onkologickou kontrolu, která ji čeká.

Když se ráno Gábina probudí, vidí Jirku v kuchyni, jak připravuje snídani, Šimon má hotovou svačinu a Gábinu proto nechal déle spát. Gábina by si nemohla přát lepšího partnera. Jirka Gábině prozrazuje, že má ze včerejšího setkání s kolegy dobrý pocit. Jeden z nich mu totiž naznačil, že by to s ním nemuselo dopadnout až tak špatně. 

Jirka se možná vrátí k policii
Zdroj: TV Nova | Jirka se možná vrátí k policii

Jirka se staví za Karlou, aby se jí pochlubil s novinkami a Karle v rámci konverzace ujede, že Jirkovo posezení s kolegy zařídila Gábina. Jirkovi se rázem změní nálada a tahle informace ho naštve. Večer jede Jirka raději domů, i když ho naštvanost docela přešla. Gábina se trochu diví, ale pravý důvod Jirkova náhlého odchodu se vlastně nedozví. Jirka se naopak vůbec nezajímá, jak dopadlo Gábinino vyšetření. Zrovna tenhle večer by Gábina potřebovala, aby byl s ní, aby se k ní přitulil a držel ji. 

Romanova sestra našla telefonní číslo a odkaz na profil kluka, kterému se Šimon chystá omluvit. Šimon si její pomoci váží a moc jí děkuje. Teď však neví, jak s tím naložit. Zavolat mu si netroufá, ale rád by mu alespoň poslal omluvu prostřednictvím zprávy. Co by však do ní měl napsat, aby to nevyznělo zle a naopak to bylo natolik upřímné, aby ten nešťastný kluk věděl, jak moc je to Šimonovi líto a jak moc si vyčítá, že to udělal.

Svůj záměr Šimon prozradí dědovi, který se hned nabízí, že mu s tím pomůže. Společně dají dohromady zprávu, za kterou Šimon od Gábiny dostane velkou pochvalu. 

Vítek s Ivou a Anežkou jedou do Drážďan podívat se na školu, kam by mohla Anežka nastoupit, kdyby jí to rodiče dovolili. Michal se už nemůže dočkat, až odjedou, protože ho čeká další schůzka s Žofkou. Bohužel na ni nedojde, protože dá Žofka přednost bowlingu se spolužáky. Michal je z toho hodně smutný. Tak smutný, jak může být zamilovaný kluk v jeho věku. 

Iva se trápí odjezdem Anežky
Zdroj: TV Nova | Iva se trápí odjezdem Anežky

Vítek Klíma je školou nadšený a celou cestu domů se s Anežkou předhánějí, co se komu líbilo víc. Iva se však do jejich konverzace o samých superlativech nezapojuje, protože má v hlavě úplně jiné věci. Děsí ji představa, že by Anežka byla tak daleko od domova. Jako máma to zkrátka nějak nemůže skousnout, i když dobře ví, jak moc Anežka po té škole touží.

Večer dorazí domů s příšernou náladou a jen se na všechny utrhuje. Všechno je však způsobené smutkem a obavami kvůli Anežčině odjezdu. Dokud byla Anežka doma, brala Iva její přítomnost za samozřejmost a třeba s ní netrávila ani tolik času, kolik by chtěla, nebo mohla. Pustí nakonec Anežku do Drážďan, nebo ne?

Zdroj článku:
  • Autorský text