Ulice: Lumír už nechce Vilmu poslouchat. I Adam už má Vandy dost. Než s ní dál žít, to se raději odstěhuje

Ulice: Lumír už nechce Vilmu poslouchat. I Adam už má Vandy dost. Než s ní dál žít, to se raději odstěhuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena se ve 4370. dílu zničehonic objeví u Magdiných dveří. Magda se na ni udiveně dívá, jako by viděla příznak. Adam už má dost Vandiných intrik a uvažuje o stěhování. Vilma se má s Kateřinou sejít u jednoho stolu, ale nemůže jí kvůli Ingrid přijít na jméno. Jak dopadne Lumírova oslava?

Lumír slaví narozeniny a hned z rána sfoukává svou první svíčku s přáním. Byl by moc rád, kdyby se Kateřina s Ingrid usmířily, což také nahlas vysloví. Ingrid by to došlo i bez toho, aniž by jí to musel vysvětlovat.

Ingrid už samozřejmě pochopila, že u Lumíra nemůže bydlet věčně, když se dali s Kateřinou dohromady, ale nečekala, že to přijde takhle brzy, a že to uslyší z úst Kateřiny, a ještě takhle bez jakéhokoliv předchozího varování. Lumír ji ujišťuje, že se nemusí bát, přece jen se za její přestěhování a opuštění jejího starého života cítí zodpovědný a je jí také vděčný za pomoc s Alexem a celou domácností. 

Vilma si zase stěžuje na Kateřinu
Zdroj: TV Nova | Vilma si zase stěžuje na Kateřinu

Lumír však nemá starosti jen s Ingrid. Musí zároveň odrážet Vilminy útoky směrem ke Kateřině. Ta má zato, že chce Kateřina zničit celou rodinu a zbavit se Ingrid. Lumír však chce mít alespoň na vlastní oslavě narozenin klid, a tak Vilmě rovnou poví, ať se večer kouká držet zpátky, když si k němu přes den přiběhne stěžovat na Kateřinu do pracovny. Buď se do večera uklidní, nebo raději celou oslavu zruší. To Vilma Lumírovi samozřejmě nechce udělat, a tak mu slíbí, že se ke Kateřině bude chovat alespoň tento večer slušně. Žádný upřímný úsměv a vřelý pozdrav však Kateřina čekat nemůže. 

Nestává se každý den, že někdo jen tak přijede z Peru. Irena má však potřebu Prokopovi pomoct, a tak se vrátila dřív, než se s Radovanem dohodli. Plánovali společně přijet až na Vánoce. Irena je po cestě velmi unavená, a tak jí Magda nabídne, ať přes den zůstane u ní doma a odpočine si. Odpoledne Irenu probudí, když přijde a přinese jí jídlo. Ireně však není dobře od žaludku, cítí se, jako by na ni něco lezlo a stále se cítí velmi unavená. Že by to byly příznaky těhotenství?

Vanda přijde domů s dalšími taškami a chce si je schovat u Adama. Koupila si další nové věci, i když slíbila Luďkovi, že nebude utrácet. Pořídila si je sice za vlastní peníze, ale i tak je chce ukrýt. Kdo ví, jestli nečerpá z nějaké kreditní karty, a právě proto nechce, aby Luděk cokoliv věděl. Minule na sobě totiž měla nový kabát, který byl zlevněný na 6.000 Kč.

Za úschovu Vanda Adamovi nabízí volný byt na víkend, prý odjede s Luďkem do Krkonoš. Adamovi se však Vandiny praktiky nelíbí, a také se mu nelíbí, že by měl mít před svým tátou takové tajnosti. Když Vanda vidí, že nepochodí, požádá Adama, jestli by tedy mohl na všechno zapomenout. Adam se ve společnosti Vandy necítí vůbec dobře, a proto uvažuje o tom, že se odstěhuje pryč. Zatím se s tím svěří jen Jarce, ale v podstatě se právě napevno rozhodl. 

Ingrid s Lumírem
Zdroj: TV Nova | Ingrid s Lumírem

Na Lumírovu oslavu narozenin se dostaví všichni blízcí kromě Ingrid. Ta musí údajně zůstat v práci, ale pokusí se alespoň na chvíli dorazit. A také se jí to podaří. Nastává předávání dárků. Ingrid Lumírovi nadělí kravatu a hned po ní přichází Kateřina s košilí. Nejhezčí dárek však Lumír teprve dostane, a to když si Kateřina s Ingrid padnou kolem krku. Když však Lumír s Kateřinou zůstanou sami, Kateřinu přepadnou nepříjemné myšlenky. Cítí se jako vetřelec, který chce rozbít fungující rodinu. 

Zdroj článku:
  • Autorský text