Ulice: Prokop chce po Gábině důkazy. Je jich dost, aby byli Roman s Viktorem potrestáni, nebo jim všechno projde?

Ulice: Prokop chce po Gábině důkazy. Je jich dost, aby byli Roman s Viktorem potrestáni, nebo jim všechno projde?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon má obrovský strach cokoliv říct. Bojí se, že se mu Roman s Viktorem budou mstít. Nakonec však sebere odvahu a všechno řekne. Gábině málem pukne srdce. Svůj vztek a bezmoc však obrátí proti Jirkovi. Věra má podezření, že je Kryštof namočený v průšvihu. Ve 4365. dílu zpovídá Karlu.

Jirka s Gábinou probděli téměř celou noc. Horem dolem probírali, co mohli udělat pro to, aby se Šimonovi nic takového nestalo. Co všechno by Gábina udělala jinak, kdyby mohla vrátit čas. To jí pořád běhá hlavou, protože ji trápí obrovské výčitky svědomí. Má pocit, že jako máma naprosto selhala.

Čeká je návštěva z OSPODu, takže jsou všichni značně nervózní. Gábina dostává nepříjemné, ale potřebné otázky, třeba jak nesl Šimon odloučení od otce, když se odstěhovali do Německa. Co se bude dál se Šimonem dít? To Gábinu při schůzce nejvíce zajímá. Paní z OSPODu jí nedokáže jednoznačně odpovědět, to je na policii a škole, ale doporučí Gábině i Jirkovi, ať tu jsou teď pro Šimona, ať ho do ničeho netlačí, ať po něm nechtějí informace, pokud jim je nechce sám říct. 

Gábině se začnou postupně odkrývat všechny nejasnosti a překvapivé informace. Třeba to, že se Šimon s Michalem už nějakou dobu nekamarádí, protože se dal dohromady se dvěma staršími kluky, kteří se Michalovi nelíbí.

Gábina si proto teď myslí, že se přidal k nějaké pochybné partě. Iva Gábině také prozradí, že koloběžku mu tenkrát pomalovali právě tito kluci. Šimon má velký strach, ale konečně začne mluvit. A řekne všechno. O penězích, co po něm chtěli, o svačinách, co mu brali, o jejich pronásledování, urážkách, ponižování, zničených věcech i o tom, jak musel zmlátit toho malého kluka. Gábina okamžitě míří za ředitelem a všechno, co se ve škole Šimonovi dělo, na něj vychrlí. Spokojená však z ředitelny neodejde. Prokop musí být objektivní a potřebuje pro její tvrzení nějaké důkazy. 

Gábina je zoufalá z toho, co se stalo Šimonovi
Zdroj: TV Nova | Gábina je zoufalá z toho, co se stalo Šimonovi

Věra se ptá Karly, jestli Kryštof nemá nějaké problémy, jestli nenadělal další dluhy a neskrývá se proto před ní. S Karlou se totiž střídají, takže Věra takřka nemá šanci Kryštofa zastihnout. Když k nim přijde, buď spí, nebo taxikaří. Kryštof prostě nemůže s Karlou vydržet ani minutu, která není nezbytně nutná pro fungování rodiny. Jde upustit páru do Coolny a z jednoho panáka na odreagování jich bude celá smršť. Kryštof však nechce jít ani v tomhle stavu domů, tedy i kdyby chtěl, neušel by to. Stejně o to však nestojí. Bruno ho proto bere k sobě. 

Jirka pošle Gábinina otce, Radka Mastného, do háje. Tihle dva jsou již dlouho na ostří nože, ale Jirka doposud všechny jeho připomínky kvůli Gábině a Šimonovi vydržel. Teď se do něj však Mastný znovu pustí a má narážky, že takhle se nechová pořádný chlap a že je to všechno jeho vina. Šimonovi naservíroval zbraň přímo pod nos.

Radek Mastný však nebude jediný, kdo se do Jiřího opře. Gábina je s nervy v koncích, a tak hledá viníka, aby si na něm vybila svou frustraci, strach, naštvanost a bezmoc. Vyčítá Jirkovi, že vzal Šimona na střelnici, že ho naučil zacházet se zbraní, že nic nepoznal, i když se s takovými případy setkává v práci dnes a denně. Z původního táhnutí za jeden provaz, což by v téhle situaci bylo nejlepší, se stane hádka, která končí odchodem Jirky z Gábinina bytu. 

Radek Mastný nastoupí na Jirku
Zdroj: TV Nova | Radek Mastný nastoupí na Jirku
Zdroj článku:
  • Autorský text