Ulice: Bára se musí rozhodnout, nechá Frantu napospas dychtivé Skyler?

Ulice: Bára se musí rozhodnout, nechá Frantu napospas dychtivé Skyler?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pondělní díl s číslem 4331 bude plný otázek. Ne každý však na tu svou dostane odpověď. Bára se musí rozhodnout, a tak ji zajímá, co Franta říká na její odjezd do Izraele. Ten má však plnou hlavu někoho jiného. Prokopa by zase zajímalo, kde se vzalo konopí u nich ve škole. Všichni mlčí, až na jednoho.

Magda s Tomášem Jordánem objevují ve školním skleníku rostlinku, která tam však nemá co dělat. Krátce potom, co to zjistí, přichází do třídy Prokop, aby si jejich projekt vyfotil a pochlubil se s ním. Ještěže jsou s Prokopem tak zamilovaní, Magda se k němu tulí a předstírá, že si s ním chce nejdříve udělat selfíčko.

Mezitím Tomáš rychle vyndavá konopí ze skleníku a schovává ji do kapsy. V kabinetu potom společně řeší, jak potrestají viníky. Magda by vše nechala být a zbytečně záležitost nerozmazávala, protože má sama máslo na hlavě. Z kroužku totiž odešla dřív a nechala tam studenty samotné. 

Tajemství však nevydrží dlouho. Prokop načape Otíka Puklického, jak se snaží rostlinku vynést z kabinetu. Ten se to snaží zamaskovat a vydávat konopí za javor, ale to Prokopa hodně podceňuje. Ten pozná na první pohled, co je to za sazenici. Nepustí Otu z kabinetu, dokud mu nevysype všechny informace.

Magda se vrací z Votic od Prokopova táty a místo vlídného přijetí a poděkování jí Prokop začne vyčítat, že před ním měli všichni tři tajemství a že ani ona sama mu nic neřekla. Magdino vysvětlení a obhajoba však na Prokopa nijak nezapůsobí. Trvá na tom, že je potřeba záležitost vyřešit. 

 

Skyler má taky ve všem jasno. Bára nesmí být sama s Chrisem, učitelky ve školce nedělají pořádně svou práci a Chris tedy potřebuje jinou školku. Na účet učitelek ve školce se Skyler vyjádří tak, že přece není tak těžké uhlídat děti, když se mu smějí. Chris se totiž pořád necítí v kolektivu školky dobře, protože se mu ostatní posmívají.

Učitelky na to měly dohlédnout, ale podle Skyler se tomu dostatečně nevěnují. Franta se poohlíží po jiné školce, ideálně po takové, kde bude více cizinců, aby mezi ně zapadl. Možná by to bylo mnohem snazší jak pro Christiana, tak pro ně dva.

Ale také to bude pěkně drahé. Franta z toho má těžkou hlavu. Zato z Bářina odjezdu do Izraele si nedělá absolutně nic. Jen jí stále dokola opakuje, že se musí sama rozhodnout. 

Kryštof s Tonym vymyslí novou teorii, jak to bylo s rvačkou mezi Brunem a Jakubem Štěpánkem. Nejprve jim bylo jasné, že Jakub po Karle toužil a dovoloval si na ni, a proto se s ním Bruno popral. Bránil přece čest jeho sestry. Kryštofovi s Tonym to však dál nedá spát a znovu tohle téma otevřou.

Tony si z ničeho nic vzpomene na příhodu, která se před časem stala v Coolně a při které Bruna zkoušel okouzlit jeden muž. Bruno to bral jako provokaci a provokace byla i důvodem, proč se Bruno se Štěpánkem dostal na svatbě do rvačky. Až se tyhle teorie dostanou i k Jakubovi Štěpánkovi, ten bude zírat. 

Zdroj článku:
  • Autorský text