Ulice: Gábina vyhazuje Štěpánka z ateliéru, ten silně opilý vpadá Marečkům do bytu

Ulice: Gábina vyhazuje Štěpánka z ateliéru, ten silně opilý vpadá Marečkům do bytu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
4313. díl bude plný Štěpánka. Karla ho vytrvale odmítá, nechce s ním mít už nic společného, ale on je jako umanutý. Jako by nechtěl přijmout prohru. A tak navštěvuje nic netušící Gábinu, aby jí zahrál na citlivou notu. Do své lsti zapojuje i samotného Máru, který Karlu ještě přemlouvá, aby dala Jakubovi šanci.

Mára nerozumí Karle, proč tak najednou přestala spolupracovat na scénáři s Jakubem Štěpánkem. Kdyby Mára jen tušil, co je mezi Štěpánkem a Karlou, jistě by oba nepřemlouval k další vzájemné spolupráci. Štěpánek je tak drzý a troufalý, že jde i za Gábinou, aby jí předvedl parádní scénu plnou stesku a slz a dokázal jí, jak moc potřebuje Karlu zpět.

Gábina mu na to však neskočí a vyráží s ním dveře. Další jeho kroky vedou do kavárny, kde se dostane silně pod obraz a opilý pak zvoní u Marečků. Vysype před Kryštofem, že to bez Karly nezvládá, čemuž Kryštof vůbec nerozumí, a tak Štěpánka dostává z bytu tím, že mu všechno vysvětlí po cestě domů. Zaskočená Karla tak trne hrůzou, co Jakub jejímu manželovi cestou řekne. Štěpánek totiž Kryštofovi slibuje, že mu v autě prozradí úplně všechno. 

Irena ráno přiběhne za Magdou do kabinetu s dárkem, aby jí poděkovala za všechno, co pro ni udělala. Takové starosti a trápení kvůli tomu, že je její přítel tak daleko a ona se dozvídá, že může mít děti. Takové smutky kvůli tomu, že její přítel po dětech netouží. A všechno to jsou přitom jen zbytečné obavy. Jenže Irena potřebovala otevřít oči a donutit k činům. A k tomu jí pomohla Magda.

Irena je jí proto neskutečně vděčná. Magda ji přesvědčila, ať si s přítelem o všem promluví. A tak se stalo. Irena nikdy nebyla šťastnější než právě v tuhle chvíli. Radovan koupil letenku a gymnázium tak potřebuje rychlou náhradu v podobě jiného ředitele. Tím má být Prokop Junek. Irena neotálí, protože má za dva týdny odletět, a tak funkci Prokopovi nabízí v kabinetu přímo před Magdou i profesorem Kalinou. Ještě však zbývá zvolit zástupce ředitele, kterým byl doposud právě Prokop. Ten chce na místo dosadit Magdu, která však odmítá. Kdo se k funkci dostane jako další? 

Lumír s Kateřinou se oddávají radovánkám všude, kde mají alespoň chvilku jen jeden pro druhého. Jako čerstvě zamilovaní tak vypouštějí maličkosti, jako jsou odložené části oblečení. Jednu takovou část oblečení Kateřina zapomene přímo u Lumíra v kanceláři.

Lumír jako pravý gentleman zachraňuje Kateřininu čest a vydává se do své kanceláře, kterou však momentálně obsadila Vendula a po ní se má dostavit Mário. Lumír nenápadně brousí zrakem po kanceláři, ale nic nenachází. Je z toho patřičně nervózní, ale dál hledat nemůže. Musel by dceři říct proč a co hledá, a to rozhodně nechce. Komu se nakonec podaří ztracený kousek nalézt?

Zdroj článku:
  • Autorský text