Ulicí bohužel znovu krouží rakovina. Jak moc je Gábinina prognóza zlá? Gábina přemýšlí, co bude se Šimonem

Ulicí bohužel znovu krouží rakovina. Jak moc je Gábinina prognóza zlá? Gábina přemýšlí, co bude se Šimonem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby se rodiče Gábiny nechovali, jak se chovají, mohla by si Gábina říct, že má krásný život. Buduje úspěšnou kariéru, ze Šimona je prima kluk a Jiří Herman na ní může oči nechat. Informace, která ji zastihne ve 4227. dílu, jí však radost nepřinese.

Čeněk se pokusí Anežku pohladit při společném sledování filmu, ale ta místo toho, aby měla motýly v břiše a s velkou nervozitou se těšila na to, co se bude dít dál, vyskočí, jako kdyby si sedla na hřebík a vyjekne na něj. Čeněk se poleká a odchází. Druhý den se pokouší Anežce dovolat, ale nemůže ji zastihnout. Naštěstí se Anežka umoudří a budou mít tak šanci si společně promluvit. Strohá Anežka nabídne Čendovi, že by bylo lepší se rozejít, protože nestojí o žádné fyzické sbližování.  

Když se Šimon dozví, že jde jeho máma na ples s Jiřím Hermanem, urazí se a nakráčí si to do hospody za dědou a babičkou, aby si postěžoval. To je voda na jejich mlýn. Před synem jejich vlastní dcery se Mastný neštítí ji a majora pomlouvat. Šimon zatím není natolik vyzrálý, aby správně pochopil, co se děje, a svou mámu naopak bránil. Což by ten den rozhodně měl. 

Lumír Nykl není žádným prototypem urostlého a svalnatého hezouna. Přes seznamku však nemůže oslnit svou dobrou a milou povahou, a tak zatím nesklidil žádné ohlasy od žen. Neohrožený starý svůdník Hložánek mu dává rady a tipy, jak by mohl zaujmout, ale ty jsou jako vždy vypečené. Na Lumíra se nakonec štěstí usměje, jestli to však opravdu štěstí bude. 

 

Zato majorovi Hermanovi to neuvěřitelně sekne. Přijde si Gábinu vyzvednout na policejní ples v uniformě a jak je obecně známo, chlap v uniformě je jako magnet na ženy. Herman by však rád upoutal jen jednu jedinou ženu, která ho však nejprve nechá čekat v salonu, a nakonec odmítne celou schůzku. A to se Gábina na zmíněný ples tolik těšila a připravovala se na něj půl dne. Muselo se jí proto přihodit něco vážného, což se bohužel také později potvrdí. Gábina se dozví krutou pravdu. Má zhoubný nádor na děloze. Jaké má možnosti, aby měla šanci se uzdravit?

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text