Otec dává dětem špatný výchovný příklad tím, že pracuje? To jsou zase v Ulici divy

Otec dává dětem špatný výchovný příklad tím, že pracuje? To jsou zase v Ulici divy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva nejprve vyčítá manželovi, že opustil banku, kde ho psychicky trýznili. Potom se jí nelíbí, že je bez práce, když se chtěl nejprve rozkoukat a dělat to, z čeho by měl radost. A teď je zase permanentně uražená a ve 4221. dílu předhazuje manželovi, že má práci takovou, jakou má.

Pochopit ženu s povahou Ivy Klímové je dost složité. Vítek přinese Ivě pracovní smlouvu v domnění, že bude mít radost, že má stálou práci, a nejen nárazovou, a navíc za slušné peníze. Jenže se opět dočká nevídané kritiky. Ivě najednou nejde o peníze, ale o to, že inženýr podle ní nemá dělat manuální práci, protože tím dává dětem najevo, že vzdělání není důležité.

Jak tento spor o morální hodnoty dopadne? Vítek se totiž brání a dle Ivy ji urazí. Co jí řekne? Škoda, že Iva není doma zrovna v okamžiku, kdy její manžel, který se údajně poslední dobou nestará o jejich děti, kárá syna za jeho nedostatečné výsledky ve škole a neustálé vysedávání u počítačových her. Možná by pro něj měla větší pochopení. 

Ani ostatní členové Klímovic rodiny neberou jejich mámu na milost. Iva se snaží dostat Anežce zpět do přízně po scéně, kterou udělala, když viděla Anežčina spolužáka v jejím triku u nich doma. A Anežce nevěřila její vysvětlení. S přízní však úplně nepochodí. A trochu se i jako máma, co nevěřila, zastydí, když jí Anežka předá vzkaz od Čeňka. 

Mlčeti zlato, to by občas mělo platit i v případě Miloše Knoblocha. Ten přišel na manželku Evu s nápadem, že by mohli mít ještě jedno miminko. Což Evu, vzhledem k prvotnímu šoku a k jejímu věku, vyděsilo. Potřebuje ze sebe setřást ten šok, a tak se o Milošův bláznivý nápad podělí s Aničkou. Zatímco na ni čeká, až skončí v bistru, přijdou Evě velmi zvláštní zamilované smsky od neznámého ctitele. Zkouší Miloš tokat s manželkou prostřednictvím cizího čísla?

Vanda chce vzít Evžena na rodinnou chatu Peškových. Poprosí Vlastu s Amálkou o klíče. Chystá Evženovi velkolepé narozeninové překvapení a k tomu Vanda potřebuje být s Evženem sama. Chce Evžena svést, aby její horoskopové a zcela smyšlené plány byly naplněny?   

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text