V Ulici se bude práskat dveřmi a jeden pijan to schytá od vlastního dítěte

V Ulici se bude práskat dveřmi a jeden pijan to schytá od vlastního dítěte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dušková pořádá v 4192. dílu rodičovský hon na třídní učitelku jejich dětí a Klímovi mají být součástí. Učitelka Magda Procházková jí nedá spát. Ač Dušková všude tvrdí, jak jí je stěžování si protivné a příčí se jí, v ředitelně tráví dost času. Malému Alexovi je zase odporné chování jeho otce.

Údajné mezery v praktikách třídní učitelky se Dušková rozhodla řešit i s ostatními rodiči a pořádá pro ně na oko přátelskou sešlost. Pozve na ni i Ivu Klímovou, která chce vyslat manžela, jenže ten má na ten den úplně jiný program. A pracovní pohovor to není. U Klímů se kvůli tomu bude práskat dveřmi.

Karla má plné zuby nadměrných zásahů scénáristy Štěpánka do jejich rodinného soukromí, a tak si vezme hlavní slovo i za Kryštofa a rázně s ním ukončí smluvené konzultace. Na obranu Jakuba Štěpánka je však nutné říct, že se ke všem citlivým informacím, které navíc obdržel, přišel spíše náhodou, než že by cíleně vysával senzace od všech rodinných příslušníků. To Luboš s Věrou prozradí rádi i to, co nemají. 

Lumír vymění parťáka a na skleničku tentokrát pozve Kateřinu. Tonda Hložánek má po posledním alkoholovém kousku doma přísný a tvrdý režim a při slovu panák se zhrozí. Lumír jde tak na pivo sám a v hospodě si sesedne k baru s Kateřinou. A přijde řeč na Drozdy a chybějícího vedoucího. Absence oddílu totiž nejvíce trápí Lexíka. Ten by byl rád, kdyby se velení ujal jeho táta, ale ten raději tráví čas pořádáním mejdanů s Hložánkem než věnováním pozornosti jeho synovi, což mu Alex dá nahlas a naprosto jasně a nečekaně najevo. Takovou sprchu by Lumír od svého malého dítěte asi nikdy nečekal. Snad ale díky ní konečně vezme rozum do hrsti. 

Zdálo by se, že Karla na Štěpánka definitivně zanevřela. Přijde za ní však s omluvou a s návrhem, aby se podílela na spoluautorství celého scénáře. Karla ho nejenže neodmítne, začne o jeho nabídce vážně uvažovat. Dokonce ji zvědavost donutí k tomu, že si vezme jeho jinou knihu, která se Štěpánka přímo dotýká a ta Karlu úplně pohltí. 

 

Zdroj:

  • autorský text