Tak tohle nikdo nečekal. V Ulici dojde na žádost o ruku

Tak tohle nikdo nečekal. V Ulici dojde na žádost o ruku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Landová úřaduje a účtuje s jejími neposlušnými kantory. Prokop proti tomu nechce nic podnikat, v Magdě se to však tentokrát zlomí. Velký vliv na to bude mít Mirek. To však zdaleka nebude jediné vzrušení, které Ulice v 4187. dílu zažije.

Ředitelka neproplatí Magdě a Prokopovi jejich osobní výdaje za lyžařský výcvik, a navíc jim oběma věnuje vytýkací dopis, ve kterém mimo jiné stojí, že nad nimi visí vykřičník a možná výpověď, pokud provedou ještě něco dalšího.

Magda místo matematiky promluví ke svým studentům, aby k sobě byli ohleduplnější a dokázali se vcítit do pocitů či problémů toho druhého. Především si ale nemají vzájemně ubližovat. Magda to myslí dobře, ostatně jako vždy, ale místo pochopení sklidí jen posměch puberťáků. A Anežce, kvůli které vlastně tohle všechno nastalo, to vůbec nepomohlo. Naopak se cítí trapně a kdyby mohla, schová se někam, kde ji nikdo nenajde.

Anežka však nebude jediná ze třídy, která by nejradši strčila hlavu do písku. Žofka to od Svatky a Štefana schytá za všechno, co řekla své matce a co si k tomu ještě přibarvila. Anežka se nejprve postaví na její stranu, ale když vyjde na povrch, že to ona roznesla pomluvy o ní a Čendovi a o tom, co se mezi nimi údajně na lyžáku mělo stát, místo batohem by ji možná raději praštila něčím jiným.

 

Dan pozve Aničku a Bedřicha večer do hospody, proč? Oba si myslí, že je to kvůli Danovým narozeninám, ale to se hodně spletou. Dan jim vyrazí dech, protože chce požádat Sáru o ruku. Anička s Bedřichem nechápou, i když Aničce nakonec dojde, proč Dan něco takového podniká. A nechtějí, aby si Dan ublížil. Na rozmluvy už je však pozdě, protože Dan před Sárou poklekne. Jaké odpovědi se asi dočká?

 

Zdroj:

  • autorský text