Učitelka si vyřídí účty se studentkou na chodbě. A to by rozhodně neměla dělat ani v Ulici

Učitelka si vyřídí účty se studentkou na chodbě. A to by rozhodně neměla dělat ani v Ulici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda s Prokopem jsou hned v pondělí ráno pozváni na kobereček do ředitelny. Než se však stihnou k ředitelce dostat, vrazí Landová k nim do kabinetu a spustí. Co Landovou tak dopálilo?

Dušková, matka Žofie, která by raději měla přede všemi mlčet, poctila svou návštěvou Landovou. Dozvěděla se totiž od své šikovné dcery přibarvené pikantnosti z lyžařského výcviku, a tak nelenila a šla se s nimi pochlubit do ředitelny. Landová byla téměř rudá vzteky, ale Duškové to s noblesou nandala. Jen tak to však nenechá.

Vandě se rozzáří oči hned, co se její matka nabídne zaplatit za ni všechny dluhy, co po ní zbyly v Kanadě. Sice to udělá pod podmínkou, že si Vanda najde stálou práci a že jí to bude splácet, ale co by jí Vanda všechno neslíbila, když za ni Jolana vyřeší její velký problém. Dluhy bude mít Vanda vyrovnané a kdyby jí náhodou nějaká ta podmínka nevyšla, jistě to s mámou nějak skoulí. Když se tohle dozví Marie, snaží se to Jolaně ještě rozmluvit, ale nakonec jí nabídne svou pomoc. Co však Marii napadne je, zda Vanda nezmizí hned potom, co za ní Jolana všechno zaplatí. Opravdu je tento krok od Jolany rozumný? A opravdu je rozumné brát si kvůli Vandě půjčku přes půl milionu bez záruky, že Jolana peníze od Vandy někdy uvidí?

 
 

Ředitelku Landovou nejvíce zasáhla informace, že Prokop strávil noc u Magdy na pokoji. To je také první stížnost, kterou na Magdu s Prokopem v kabinetu vysype. Chce znát celou pravdu. I o všech dalších věcech. Ani ta ji však neuklidní. Zpucuje oba dospělé kantory jako malé děti a navrhne trest v podobě stržení peněz z výplaty. To zase dopálí Magdu a vyřídí si na chodbě školy účty s Žofkou, což si jako kantorka ve vztahu ke studentce měla rozhodně odpustit. Už tak má kvůli Duškové a vlastně i vztahu s Prokopem problémů dost.

Magda je plná vzteku, když přijde domů a vypráví Mirkovi, co se dělo ve škole. Svěří mu i to, že byl Prokop celou noc u ní na pokoji. Mirek to jako pravý muž, který věří své partnerce s úsměvem přejde, ale když pak Magdě zazvoní telefon a ona se zvedne od společné večeře a okamžitě spěchá za Prokopem, u kterého se pak zdrží déle, než by měla, Mirek už to nenechá bez komentáře.

 

Zdroj:

  • autorský text

 
Zdroj článku:
  • autorský text