Gábina se začíná hned po příjezdu do Ulice roztahovat. Přijde kvůli jejím plánům Iva o živobytí?

Gábina se začíná hned po příjezdu do Ulice roztahovat. Přijde kvůli jejím plánům Iva o živobytí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice je po novoročních oslavách a začíná kolotoč nových začátků, řešení starostí a problémů, které se v době vánočních svátků odložily prozatím stranou. Je však čas se postavit na nohy a začít jednat. Každý to však v 4176. dílu pojme po svém.

V Ulici přibrzdí taxík a z něj vystoupí Gábina s pubertálním, prudícím a hořce nespokojeným Šímou. Má plnou pusu stížností, protože musel jet s Gábinou pryč z Berlína. Přitom se na něj těší celá rodina. Zamíří rovnou do hospody, kde už na ně čekají Gábininy rodiče. Ani babička Pumrová a děda Mastný však Šimona nijak nezajímají. Radši se dívá do mobilu a odsekává. Gábina bude svědkem, jak se její rodiče k sobě hodně nemají a mluví spolu, jako by byli cizí. Začne jí vrtat hlavou proč. 

 

Gábina však už pospíchá do svého ateliéru za Veronikou, Jitkou a Ivou a nese jim obrovskou novinu. Má velkolepý plán, který ale zatím před přítomnými dámami drží pod pokličkou. Večer však tajemství odhalí v Coolně. Dostala nabídku na spolupráci od známé světové návrhářky a osloví Veroniku ke spolupráci. Znamená to však, že bude potřebovat více místa a Iva tak může přijít o místnost na masírování. Rázem by tak byli Klímovi nezaměstnaní oba. 

Lumír s Tondou Hložánkem dozapíjejí na radnici nový rok. Rychle se dostanou do silné opilecké nálady a začnou mít bláznivé nápady. Lumír dokonce zvedne telefon a zavolá Kateřině do hospody, že vyhrává kávovar, musí se však u ní obsluhovat nahoře bez.

Jolana nahání Vandu, aby si s ní promluvila o tom, jak to bude dál. Najde ji v bytě Pešků v županu, protože si u nich dávala vanu, kterou v garsonce nemá. A hlavně u Pešků nemusí platit za vodu. Nemusí vlastně platit za nic. A tak tam tráví většinu času. Jolana s Vandou si nejprve vykládají o Jolanině prvním dnu v práci a je veselo. Atmosféra však zhoustne večer, když se dostanou k tématu peněz, domu a přestěhování Vandy z Kanady. 

 

Zdroj:

  • autorský text