Absťák vyléčené alkoholičky v Ulici: V Blance se probudí Pavlovův reflex, když uvidí Luďka se skleničkou

Absťák vyléčené alkoholičky v Ulici: V Blance se probudí Pavlovův reflex, když uvidí Luďka se skleničkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Darovanému koni na zuby nekoukej a heslo zatloukat, zatloukat, zatloukat nemusí platit jen pro účely prozrazené nevěry. Přijde vám to složité a zamotané? Tak přesně takový bude 4174. díl Ulice.

Ingrid Lumírovi seslalo samo nebe. Společně s jejím příjezdem si Lumír uvědomí, že je v časovém skluzu, a ještě musí znovu vyrobit domek z dřevěných klacků pro Lexíka do kroužku, který mu Vilma v zápalu velkého úklidu vyhodila do koše. Ingrid pozoruje roztěkaného Lumíra a slituje se nad ním. Vyrobí Alexovi nový dům. To Diana takovou obětavost vůči Lumírovi neprojevuje ani trochu. 

Diana totiž také neví, kde jí hlava stojí. Dolaďuje poslední detaily charitativní akce, do které zatáhla i Lumíra, jenž má na starosti organizaci. Zatímco Lumír dychtí po Dianině reakci na dárek, který jí věnoval, ona má úplně jiné myšlenky. Také proto Lumíra odbyde, když se jí zeptá, zda ho už otevřela. Otevřela, ale nemá čas se k němu teď vyjádřit.

Kryštof dělá prostředníka mezi jeho rodiči. Luboš si přeje a čeká, až Věra dopis otevře, protože se v něm Věře vyznal a stále by ji rád požádal o ruku. Udělat to však jinak než přes tento dopis, na to zatím nenašel odvahu. U Věry ale tentokrát vítězí úcta k soukromí nad zvědavostí. Kryštof se tomu plánu rozhodne pomoct. Věra nakonec dopis otevře… A ten ji rozpláče. 

 

Blanka potká nečekaně Luďka v krámku, když jde koupit kávu. A se skleničkou v ruce, což Blanku viditelně rozruší. Naprázdno polkne a statečně se odporoučí dobrovolně pryč. Dokonce nabídne Luďkovi, že se může napít i doma, což Luděk jednoznačně odmítá. Na veškerou svou chuť na alkohol však Blanka zapomene v okamžiku, kdy uvidí svou mámou tak smutnou, jak už ji dlouho neviděla.

Diana pozve Lumíra na skleničku, aby se vyjádřila k dárku, který od něj dostala. Lumír si dělá velké naděje, ale jediné příjemné, co ho čeká, je ta sklenička vína. Ani tu však nedopije. Diana mu náramek vrátí a k tomu přidá ještě spoustu bolestivých slov. Sebere mu tak veškerou naději a touhu po sblížení. Útěchu Lumír najde v kruhu své rodiny a ve společnosti Ingrid. Díky ní a velké náhodě ale Lumírův dárek najde své uplatnění a rozzáří úsměv na tváři jednoho člověka. Ženy, která by o Lumírovu blízkost tak moc stála. 

 

Zdroj:

  • autorský text