Magda a Blanka z Ulice: Dvě krásné ženy, kterými muži manipulují

Magda a Blanka z Ulice: Dvě krásné ženy, kterými muži manipulují
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mirka seslalo samo nebe. Magda je hýčkaná jako v bavlnce a Otíkovi Mirek shání zakázky na malování obrazů. Jednu takovou dokonce přiveze až z Německa. Magda se však mění před očima a Otík si po jejím naléhání v 4150. dílu neodpustí poznámku, že na ni dříve býval radostnější pohled. Tím Magdin příšerný večer teprve začíná.

Otíkovi přijde, že před ním nestojí ta stará Magda plná dívčí energie oblečená do ztřeštěných modelů a nesourodých barevných kombinací, ale usedlá žena připomínající úřednici oděná do drahých šatů.

Mirek si ji zkrátka kupuje a mění ji dle obrazu svému. Nad tím se Magda skutečně vážně zamyslí. V tomto oblečení ani nedokáže argumentovat, když na ní při třídní schůzce uhodí Anežčiny rodiče a vyčtou jí, že je neinformovala o nepřiměřeném tlaku vyvíjeném na Anežku ze strany kantorů. 

Korunu Magdině kritice nasadí další zástupce rodiny Klímů, kterého se navíc Magda tak zastávala. A tím bude Anežka, která ji ostře vytkne na schodech domu její kabelku vyrobenou z pravé kůže. Rovněž zakoupenou a věnovanou Mirkem. Magda tak zažije krušný život pracovního týdne.

První, kdo Blance bude přát k jejím narozeninám, bude Luděk. Ráno ji překvapí probouzející se v posteli s velkolepou snídaní v rukách a milým blahopřáním. Ideální probuzení, báječná snídaně, ideální partner, ještě by to chtělo ideální narozeninový dárek... Ještě v posteli se vrátí k tématu vysněných možností bydlení. Blanka je tou myšlenkou tak nadšená, že se pustí do nákresu úžasného domu. 

 

Evžen s Blankou se náhodou sejdou před domem a Blanka už na Evžena s nadšením vytahuje cigaretu a těší se na další z jejich rozhovorů. Tentokrát však Evžen Blanku odbude, aniž by tušil, že má narozeniny. A to ji dost zamrzí. Přece jen tohle by mohl být jeden z těch nejkrásnějších dárků, které by si Blanka přála. Nikdo ale nemůže mít všechno.

Navíc se ani oslava narozenin nevydaří dle jejích představ. Blanka se nejvíce ze všeho těší na společné setkání s jejími dětmi, avšak Kristýna odchází ještě před koncem této oslavy a všem, včetně oslavenkyně poklesne původní skvělá nálada. Co za tím stojí?

Luděk se bude snažit zachránit den a napravit jeho chyby z minulosti. Bude přesvědčovat Blanku o tom, že by za minulostí měli udělat hodně tlustou čáru a odstěhovat se pryč. Podsune jí náčrty jejich domu, ale Blance udělá mnohem větší radost úplně jiný dárek, který už vůbec nečekala…

 

Zdroj:

  • autorský text