Souboj v Ulici o zachování cti vrcholí!

Souboj v Ulici o zachování cti vrcholí!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U Klímů je krásně vidět, jak je každé dítě z jiného těsta. Zatímco Michal razí heslo buď všechno, nebo nic a bude se chtít zbavit věcí, které mu připomínají, že už nikdy nedosáhne ničeho většího, Anežka strká hlavu do písku rovnou. Profesor Kalina ji ale v 4136. dílu bude držet hlavu pevně nad povrchem.

To se však dotýká její třídní profesorky, která se jako lev bude za nešťastnou Anežku bít. Pravdou je, že Anežčině přípravě na fyzikální olympiádu věnoval Mojmír Kalina spoustu svého času, ale stačil se studentky rovněž zeptat, zda o účast v soutěži vůbec stojí? Očividně toto exaktního profesora vůbec nenapadlo. A Anežka nemá tak ostré lokty, aby se svému učiteli postavila.

Jejího utrápeného výrazu si však všimla Magda, která jejich třídu vede a pro své studenty má dostatek empatie. Tomu však nechce rozumět ani Kalina, ani ředitelka Landová, která raději hájí zájmy školy než jednotlivých studentek. O důvod víc pustit se do dalšího sporu s Magdou. 

Magda v tom však nezůstává sama. Jako rytíř na bílém koni jí svou pevnou náruč nabídne Prokop. Pro samý společný boj s autoritami zapomenou i na své protějšky.

Když tedy nemohou Magda s Prokopem, poradí si jejich partneři jinak a udělají si příjemný večer spolu. Mezi dveřmi se potom jen vymění. Magda se Mirkovi bude snažit nastínit důvod, proč za Anežku tak bojuje. Mirkovou reakcí však bude zaskočena a její smutek z nepochopení se bude rovnat Anežčině smutku z nucené účasti na olympiádě. 

Kdo se však bude radovat z prvního malého vítězství, bude Vítek Klíma. Nahrávka odporného chování jeho nadřízeného Robina Havelky se dostala na ústředí, ale tam si nejprve berou čas na vyhodnocení. Vítek se tak bojí, že to budou chtít ututlat, protože od Dity dostane tajné informace o momentálním dění v kanceláři.

Během večera však nastane nečekaný zvrat a Vítek chce začít slavit. Snad nebude oslava předčasná. 

 

Zdroj:

  • autorský text