Ty největší chyby z hollywoodských trháků

Ty největší chyby z hollywoodských trháků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prakticky jakýkoli film, dokonce i skvělý, se může stát obětí chyb kontinuity a věcných nepřesností. Ve většině případů tyto chyby zůstávají veřejností bez povšimnutí. Ale některé jsou tak očividně zjevné a naprosto směšné, že je zázrak, že proces úprav přežily. Zde je několik takových příkladů.

Gladiátor (2000)

Během rekonstrukce bitvy o Kartágo narazil vůz do zdi a převrátil se a odhalil plynový kanystr ukrytý v zadní části. Římané byli zodpovědní za mnoho technologických pokroků, od silnic po vodovody. Ale pokud víme, plynový pohon mezi nimi nebyl.

Pulp Fiction (1994)

Tarantino může být perfekcionista, ale na scéně v bytě je chyba, když Jules a Vincent uniknou krupobití střel. Podívejte se pozorně za zabijáky a všimněte si díry po kulkách, které se objeví na zdi, než budou skutečně vystřeleny.

Jurský park (1993)

Ve scéně, kdy se programátor změnil na zloděje, Dennis Nedry chatoval s komplicem na svém počítači prostřednictvím živého přenosu. Ale pracovní stanice jasně ukazuje, že místo toho mluví s předem nahraným videem. Od člověka odpovědného za návrh počítačových systémů Jurského parku jsme očekávali více.

Nezkrotný Django (2012)

Titulní hrdina Tarantinova fantasy filmu, který se odehrává v roce 1858, se nosí po významnou část filmu šikovné sluneční brýle. Ty sice existují už od 12. století, kdy byly vynalezeny v Číně, avšak v USA byly představeny až v roce 1929, poté, co je Sam Foster poprvé prodal na promenádě v Atlantic City. Existuje někdo dost odvážný, aby Djangovi tuto skutečnost sdělil? To si nemyslíme.

Je vidět, že opravdu ani ty nejznámější filmy se bez chyb neobejdou. Myslíme si ale, že mohou být v plné míře odpuštěny. Co myslíte vy?