Tři sekundy: Starosvětský thriller s hodně zlým Owenem na Netflixu

Tři sekundy: Starosvětský thriller s hodně zlým Owenem na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Thriller, který nechá nahlédnout do drsného vězeňského prostředí, je poctivou filmařinou, kterou ocení hlavně střední generace diváků. Bez velkých efektů film sází na děj a dobře odvedenou práci herců.

Hlavní hrdina Pete Koslow s polskými kořeny se dostal do vězení za vraždu, když bránil svou manželku. Pete (Joel Kinnaman) však dostane druhou šanci. Tu mu poskytne FBI, konkrétně agentka Wilcoxová (Rosamund Pike). Nabídne vězni spolupráci, která mu má zaručit zkrácení trestu. Pete se bude muset infiltrovat do polské mafie, která ve věznici obchoduje s drogami. Všechno ale nevychází podle plánů. Koslow je v ohrožení života a nebezpečí nepřichází jen z vězeňského prostředí.

Pořádného darebáka si zde zahrál Clive Owen v roli zrádného agenta FBI, který bude chtít zakrýt své činy za každou cenu.

Docela realistický a napínavý děj dává filmu pevný základ. Diváka nutí přemýšlet, protože ne všichni darebáci jsou úplně špatní a stejně tak dochází ke zvratům u postav, které byly představeny jako kladné. Thriller má vše, co má mít, promyšlenou zápletku, dobré tempo, zajímavé postavy.

Joel Kinnaman (42) není úplně typickou hvězdou a tím spíš mile překvapil. Syn švédské matky a amerického otce je rodákem ze Stockholmu a než se prosadil v herectví, pracoval třeba v pivovaru nebo vedl bar ve francouzských Alpách. Také hodně cestoval. K herectví ho přivedla sestra a kamarád, dokonce si dodělal i herecké vzdělání.

Popularitu mu přinesla role v seriálu Zločin (2011-2014), kde vytvořil svérázného detektiva.

Clive Owen je v roli naprosto přesvědčivý a jak stárne, role komplikovaných postav mu vážně sluší. Clive pochází z Velké Británie a vyrostl ve velmi chudých poměrech. Jeho cesta k herectví byla trochu složitá a po střední škole se tvrdohlavě vrhl na hereckou dráhu, ale bez vzdělání neměl úspěch. Ve dvaceti to pochopil a vystudoval Královskou akademii dramatických umění. Když se po studiu přidal k divadelní společnosti, tak se tak intenzivně vžil do role Romea, že si nakonec vzal Julii.

 

Zdroj:

  • autorský článek