Tři oříšky pro Popelku: Jak dnes vypadají herci z oblíbené vánoční pohádky?

Tři oříšky pro Popelku: Jak dnes vypadají herci z oblíbené vánoční pohádky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bez pohádek si už Vánoce ani neumíme představit. A právě Tři oříšky pro Popelku jsou klasikou, která nesmí nikdy chybět. Od jejího vydání uběhlo už 48 let, tak se také mnohé změnilo. Jak tedy dnes žijí a vypadají herci ze světoznámé pohádky?

Dana Hlaváčová

Dana Hlaváčová v pohádce ztvárnila roli Dory, zlé nevlastní sestry Popelky. Stejnou roli si zahrála i o pár let dříve v černobílé verzi pohádky. Přestože její starší sestra Jana Hlaváčová je také herečkou, Dana po kariéře před kamerou nikdy příliš netoužila. Nakonec však úspěšně vystudovala DAMU a objevila se v několika dalších menších rolích. Tři oříšky pro Popelku pro ni však rozhodně byly tou nejvýraznější rolí. Později už hrála spíše příležitostně a začala se více věnovat rodině. Naposledy jste ji mohli vidět ve filmu Jak básníci čekají na zázrak.

Vítězslav Jandák

Vítězslav Jandák, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vítězslav Jandák si v Popelce zahrál pobočníka Kamila, princova kumpána. Role pro něj také byla jednou z největších a postupně se začal zaměřovat spíše na politiku. Působil jako ministr kultury, byl členem Poslanecké sněmovny a ČSSD a od roku 2017 patří do Rady Českého rozhlasu. Vidět jste ho mohli například ve filmech MetráčekCopak je to za vojáka… nebo Tankový prapor.

Karin Lesch

Německá herečka Karin Lesch původem ze Švýcarska působila především v divadlech a role královny v Popelce pro ni byla největší a zároveň předposlední rolí. Do role ji doporučil přímo její herecký kolega Rolf Hoppe, který v pohádce hrál krále. Poté už si zahrála jen v Die Geisterfalle (Případ s duchy) a odebrala se do ústraní.

Pavel Trávníček

Pavel Trávníček s manželkou, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Pavel Trávníček se svou rolí prince zapsal do naší filmové historie. Známý je proto hlavně pro své role v pohádkách. Věnuje se ale i divadelní režii, moderátorství a dabingu. Velkým paradoxem proto je, že v pohádce byl kvůli svému brněnskému akcentu předabován. Svůj hlas později propůjčil několika světovým hvězdám, například Alainu Delonovi, Johnu Travoltovi nebo Mel Gibsonovi. Naposledy jste ho mohli vidět v letošní řadě taneční soutěže StarDance.

 

Další herci jako Libuše Šafránková (Popelka), Rolf Hoppe (král), Jan Libíček (preceptor) nebo Jaroslav Drbohlav (pobočník Vítek) už bohužel nejsou mezi námi, ale ještě řadu let po natáčení Tří oříšků pro Popelku se herectví věnovali.

 

Zdroje: