Trhák s českým dabingem na Netflixu

Trhák s českým dabingem na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Řeč je o novém filmu z Netflixu Viník, který je remake již existujícího filmu Tísňové volání z roku 2018 od dánských producentů. Jake Gyllenhaal hraje v tomto strhujícím remaku operátora linky 911.

Jake se snaží přečkat další pracovní den v pozici operátora tísňové linky a zachránit volající. Tento film měl svou premiéru na Netflixu koncem roku 2021.

O čem vlastně je tenhle trhák?

Hlavní hvězda Jake Gyllanhall, který hraje operátora tísňové linky Joe Baylor. Joe zažívá obyčejné pracovní odpoledne a snaží se volající zachránit od jejich problémů a od smrti. Joe je rovněž bývalý policejní detektiv, což se mu v některých případech velmi hodí a je schopný lépe odhalit okolnosti. Zítra má mít soud, který rozhodne, zda při výkonu služby pochybil, nebo ne. Když mu zavolá vystrašená žena a říká, že je unesena svým bývalým přítelem a jede v bílé dodávce, tak se dají do pohybu věci, které mohl jenom těžko předvídat. Navíc její dvě malé děti jsou samotné doma a Joe využívá na maximum své známosti u policie a snaží se rozjet záchrannou akci.

Hlavní hrdina

Jaku Gyllenhaalovi jeho role opravdu sedla, podává kvalitní výkon plný emocí, a jakožto téměř jediná postava, kterou na obrazovce sledujeme, na sebe bez okolků strhává veškerou pozornost a rozkládá svou úlohu do hloubky. Jake musel kvůli vyšetřování svého případu přejít od aktivní služby do operačního centra, perfektně tak zvládá roli zdeprimovaného policisty. Jake je prací na operačním centru znuděn, je totiž zvyklý na své akční povolání, a ne na řešení banálních problémů přes telefon.

Dalo by se však polemizovat o tom, že Jake občas snad až trochu moc přehrává, zvláště v závěru, kdy jeho krokodýlí slzy působí trochu přehnaně a nevěrohodně. Nicméně tak však odvádí velký kus práce, za který si zaslouží jen pochvalu. Pochvalu si rovněž zaslouží i Jakova kolegyně, a to sice žena z druhé strany, kterou je Riley Keough, tu sice na obrazovce nikdy nespatříme, slyšíme pouze její ustrašený a hysterický hlas, povedlo se jí však perfektně přenést emoce a vtáhnout diváky do děje.

Kvalitní remake

Jak již v úvodu zaznělo, film je remake svého předchůdce z roku 2018, který nesl jméno Tísňové volání. Na tomto filmu není moc co vymýšlet, jedná se totiž o téměř přesnou kopii toho předchozího. Filmu není moc co vytknout, jedná se o kvalitně natočený film s velmi dobrým scénářem a zajímavou zápletkou.

Finální dojmy

Jestli tento film stojí za shlédnutí, si musí každý umět odpovědět sám. Film je však plný emocí, má kvalitní příběh, včetně perfektních hereckých výkonů a stojí za ním zkušený režisérský tým. Není proto pochyb, že si tento film získal své příznivce a rozhodně stojí za shlédnutí.

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.nytimes.com