Transformers (2007): Kdo stojí za velkým úspěchem filmu a kde byl až nečekaně úspěšný?

Transformers (2007): Kdo stojí za velkým úspěchem filmu a kde byl až nečekaně úspěšný?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Transformers přivádí na scénu jednu z nejoblíbenějších hraček, kdy se auto dokáže proměnit v robota. Filmový projekt, který nejprve všichni odepisovali, získal skvělého režiséra i producenta, a vystřelil se tak do raketových výšin veleúspěchu.

Film vydělal balík

Tohle je sen všech filmařů! Proměnit snímek s rozpočtem 150 miliónů dolarů v kasovní trhák, který zaznamená úspěch na celém světě. Jen v Americe film Transformers vydělal 320 miliónů dolarů. Následovalo uvedení v Evropě, kde se ale žádný velký zázrak nekonal. O to větší bylo pak překvapení filmových tvůrců, když zjistili, že na asijském trhu se stal hitovkou.

V Jižní Koreji tak vydělal tento film přes 50 miliónů dolarů a zaznamenal úspěch i v Číně se ziskem 38 miliónů dolarů. Následně se do kasy hrnuly další melouny za prodej DVD a Blu-ray. Slušný úspěch předem zatracovaného filmu!

Sen všech teenagerů se vyplnil

Film, kde je hlavní hrdina trochu nesmělý teenager, co neumí získat holku svého srdce, najednou dostal pořádný spád. Komu se podaří ochránit Zemi od zkázy robotických strojů s ničivou silou? Těžko si představíte lepší sci-fi než tuto. Sotva odrostou z oblíbené hračky, co se z auťáku mění na robota, už tady mají akční biják, ve kterém tyhle stroje hrají hlavní roli, a navíc je hlavní hrdina pořádný sympaťák. Samozřejmě nechybí sexy kočka – tentokrát v podání Megan Fox.

Kdo může za obří úspěch filmu?

Projektu ze začátku nikdo moc nevěřil. To se ale záhy změnilo, když se režisérského kormidla chopil tvůrce Mizerů Michael Bay. Jeho rukopis je na filmu znatelně čitelný. Ale jak prorazit ve světě? O to se přece postará člověk, který toho o filmové branži ví tolik, co málokdo jiný. Světoznámý režisér Steven Spielberg totiž film Transformers produkoval. Vailà! A pecka je na světě!

Film můžete vidět dnes večer od 20:00 na Prima Cool.