Pětici nejnavštěvovanějších filmů za uplynulý víkend vede After: Přiznání, Šarlatán bere stříbro

Pětici nejnavštěvovanějších filmů za uplynulý víkend vede After: Přiznání, Šarlatán bere stříbro
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak se dalo čekat, do tabulky návštěvnosti vtrhl mimo jiné i snímek Mulan a česká novinka Štěstí je krásná věc. TOP pětku ale vede naprosto nečekaný snímek. Dokládá jediné – do kin se vrací teenageři.

After: Přiznání

3. září měl premiéru snímek navazující na loňský internetový trhák After: Polibek. Ten sice v návštěvnosti kin nijak významně nefiguroval, své publikum si však našel později mezi internetovými uživateli. A ti se, jak vidno, nemohli dočkat pokračování. Na americký snímek během víkendu přišlo 47,5 tisíc diváků.

Šarlatán

Že by se Češi v době koronavirové začali obracet k tradiční lidové medicíně? Druhé místo v návštěvnosti za uplynulý víkend totiž obsadil výpravný životopisný velkofilm Agnieszky Holland, Šarlatán. Skvělý herecký výkon Ivana Trojana a jeho syna Josefa lákají do kin stále více diváků. Za víkend jich bylo necelých 22 tisíc, což je na český snímek v dnešní opatrné době skutečně úctyhodné.

Tenet

Návštěvnost Teneta se citelně snížila. Aby snímek dosáhl věhlasu Temného rytíře, bude ještě tento snímek Christophera Nolana potřebovat nalákat do kin alespoň o polovinu diváků více než dosud.

Mulan

4. září se na plátnech našich kin začal promítat snímek Mulan. Reimaginace slavného animáku od studia Disney vypráví v rodinném snímku příběh mladé čínské dívky. Ta předstírá, že je mužský válečník a vydává se bojovat za záchranu celé říše. Na film se přišlo podívat téměř 13 tisíc diváků.

Štěstí je krásná věc

Žebříček víkendové TOP 5 uzavírá česká komedie s Petrou Hřebíčkovou v hlavní roli. O tom, co se stane s životy hlavních protagonistů po výhře v loterii, se dozvíte právě na plátnech našich kin. Ve filmu hrají Karel Zima, Marek Taclík, nebo Zdeněk Godla. Za víkend film navštívilo necelých 8 tisíc diváků.

Na jaký film jste zavítali vy?