TOP 5 nejlepších filmů roku koronavirového, nad vodou nás držel Christopher Nolan

TOP 5 nejlepších filmů roku koronavirového, nad vodou nás držel Christopher Nolan
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rok 2020 kinematografii příliš nepřál a je jen málo snímků, které dokázaly skutečně zaujmout, a tak mezi nejvýdělečnější snímky patří hlavně asijské filmy, které se do našich kin ani nedostaly, přesto jsme nestrádali úplně.

Bad Boys for Life / Mizerové navždy

Pokračování akční krimi komedie v hlavních rolích s Willem Smithem a Martinem Lawrencem nahnala své příznivce do kin v časech, kdy to bylo ještě možné. V kinech a na streamovacích platformách si film vydělal skoro 430 milionů dolarů, což je na nepříjemnosti, kterým letošní rok čelí, vcelku slušné. Komické duo detektivů pátrá po uprchlém vězni a až příliš často se dostává do vtipných konfrontací, o akci a napětí však není nouze a tvůrci se tak postarali o parádní film na sobotní večer.

Tenet

Může z taktovky Christophera Nolana vzejít něco jiného, než celovečerní trhák? Tenet je jedinou zbraní, kterou lze ještě na poslední chvíli zachránit celý svět. Snímek z dílny Warner Bros v hlavních rolích s Johnem D. Washingtonem a Robertem Pattinsonem si za krátkou dobu na plátnech vydělal více než 360 milionů dolarů. Je ale více než pravděpodobné, že pokud by byla kina otevřená delší dobu, bylo by toto číslo o dost vyšší, rozhodně by si to Tenet zasloužil.

V síti

Věnujme se na chvíli české scéně, která sice tak vysoké tržby nezaznamenala, to ale neznamená, že je o něco méně kvalitní, ba naopak. Dokumentární film V síti letos vydělal 61 milionů korun a přilákal do kin rekordní počet lidí. 3 verze snímku pro různé skupiny diváků a příběh, který se může odehrávat i v pokojíčku vašeho dítěte.

Příliš osobní známost

Příjemná komedie s nejznámějšími herci českého šoubyznysu přilákala do kin skutečně mnoho lidí a vydělala si více než 46 milionů korun. Komedie proplétá 3 dějové linie, které jsou na sobě závislé více, než byste čekali.

Šarlatán

Životopisný snímek, ve kterém exceluje herecký klan Trojanů pojednává o životě léčitele Jana Mikoláška během světových válek i následného období komunismu. Co se stane, když se někdo, kdo má dar od Boha znelíbí režimu? Dá se vůbec někdo považovat za sobeckého a pokryteckého člověka, když zachránil životy tolika lidí? Šarlatán si letos vydělal skoro 40 milionů korun.