Tom Holland oslavil 25. narozeniny. Co už v životě dokázal?

Tom Holland oslavil 25. narozeniny. Co už v životě dokázal?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anglický talent, narozený 1. června 1996 začínal svou dráhu jako tanečník hip-hopu. Potom se ocitl v muzikálu a odtud už to byl jen krůček na filmové plátno, kde si jeho talentu všimli diváci i zkušení profesionálové z oboru. Herec je známý po celém světě svou rolí Spider-Mana z dílny Marvel.

V roce 2012 se představil poprvé filmovým divákům v dramatické podívané Nic nás nerozdělí, o přírodní katastrofě, která začala zemětřesením a vyústila v ohromnou tsunami. Hollandovi bylo 16 let a vyhrál konkurz na hlavní roli v režii Juana Antonia Bayony. Vedle něj hrály hvězdy jako Naomi Watts a Ewan McGregor. Film je založený na skutečném příběhu, který se stal během zemětřesení v Indickém oceánu v 2004. Za herecký výkon Tom obdržel velmi pozitivní recenze od kritiků.

V roce 2015 byl Tom Holland vybrán do role Petera Parkera / Spider-Mana, v novém filmu věnovaném této postavě, z dílny Marvel Cinematic Universe. Britská hvězda si zahrála Spider-Mana poprvé ve filmu Captain America: Občanská válka, který vyšel v roce 2016 a režíroval jej Anthony a Joe Russo. Film vydělal přes miliardu dolarů.

Ve stejném roce vyšly další dva projekty Edge of Winter a pak ve filmu Ztracené město – Z. Druhý film, režírovaný Jamesem Grayem, vypráví skutečný příběh britského průzkumníka Percyho Fawcetta, který měl v úmyslu hledat starobylé ztracené město v Amazonii, dokud nezmizel v roce 1925 se svým synem.

V roce 2017 se vrátil hrát roli Spider-Mana ve filmu Spider-Man: Homecoming, který napsal a režíroval Jon Watts. Následující rok přichází opět Spider-Manem ve filmu Avengers: Infinity War Anthonyho a Joe Russo. Stejnou roli ztvárnil v Avengers: Endgame v roce 2019.

V roce 2020 se stal součástí populárního filmu Ďábel a ztvárnil mladého Nathana Drakea ve film Uncharted na jehož odloženou premiéru se čeká.

Zajímavosti

Představitel Spider-Mana se v reálném životě bojí pavouků.

Je prvním neamerickým hercem, který hrál filmovou inkarnaci Petera Parkera / Spider-Mana. Jeho předchůdce Andrew Garfield vyrost ve Velké Británii, ale narodil se ve Spojených státech.

Měl 2x zlomený nos. Podruhé se mu to stalo při natáčení, když ho udeřil kaskadér do obličeje.

I přes svůj věk už se jeho herecké honoráře pohybují kolem 4-5 milionů dolarů.

Zdroj: