To nejlepší z Jednoho světa: Podzimní pokračování festivalu dokumentárních filmů je tady

To nejlepší z Jednoho světa: Podzimní pokračování festivalu dokumentárních filmů je tady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Kasárnách Karlín se po jarním přerušení festivalu počínaje pátkem opět rozběhla projekce dokumentárních snímků nejen s environmentální tématikou. Diváci mohou během víkendu zhlédnout až 16 dokumentárních filmů, z nichž většinu doprovodí debaty s odborníky nebo tvůrci.

Podzimní festival nabídne také venkovní projekce v areálu kasáren. V letním kině má světovou premiéru snímek Češi jsou výborní houbaři - dokument, který sleduje pohledem mimozemšťanů vztah Čechů k přírodě. V horkých dnech diváky zchladí film Psí láska, ve kterém hlavní hrdinka překonává v psím spřežení zasněženou krajinu. Za pozornost stojí i film Provinční městečko E, který byl oceněn zvláštní cenou poroty České soutěže.

Další snímek, který by vám neměl ujít, je dokument Dělníci ve slevě, sledující vytrvalou snahu o zajištění důstojných podmínek pro tisíce dělníků pracujících v textilních továrnách na výrobu levné módy. Projekce s diskusí bude zároveň pietní vzpomínkou na oběti tragického požáru, který propukl na den přesně před osmi lety ve sklepní manufaktuře v pákistánském Karáčí.

Festival nadále poběží v pražských kinech Aero, Světozor, Bio Oko, Evald a Atlas. Poslední projekcí pražské části festivalu bude 22. září v kině Aero snímek Radovana Síbrta Postiženi muzikou. Ve snímku nahlédneme do života členů skupiny The Tap Tap a spoluprožijeme jejich radosti, úspěchy, pády i bolestná loučení. 

Zajímavé dokumentární filmy mohou zhlédnout diváci ve 23 městech po celé České republice až do 24. října. Festival Jeden svět si dává za cíl otevírat svět dokumentárního filmu a problematiky lidských práv doma i ve světě a tím otevírat taky mysl a srdce lidí, kteří nejsou a nechtějí být lhostejní ke světu kolem sebe.