To nejlepší z fantasy seriálu z dob nedávných

To nejlepší z fantasy seriálu z dob nedávných
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fantasy seriály nás zavedou do světa podobného tomu pohádkovému, kam jsme ve fantazii utíkali v dětství. Možná proto mají tyto seriály stále větší oblibu. Dovolují lidem snít, odpoutat se od všední reality a vznést se na křídlech draků nebo prostoupit magickým kamenem do jiné doby.

HRA O TRŮNY (GAME OF THRONES), 2011, hodnocení 91 %

V imaginárním světě Westerosu, v době se středověkou příchutí, se události ze života některých rodin bojujících o nadvládu prolínají. Baratheon, Lannister, Stark, Targaryen, to jsou jen některé z rodin, které mezi zjevnými válkami a tajnými intrikami vytváří neuvěřitelně poutavý příběh, který vyvolal mezi diváky naprosto nepředstavitelné šílenství. Ještě nikdy se neřešilo v takové míře na různých fórech obsazení a děj. Nikdy nevznikalo tolik teorií, co bude v ději následovat, kdo přežije, kdo vyhraje, kdo bude vládnout.

Tvůrci byli na úspěch připravení, investice byly velké, ale i je zaskočilo, jak moc se seriál lidem dostal pod kůži. Jedna série střídala druhou až nakonec děj předběhl knižní předlohu G. Martina a dodnes všichni s napětím na poslední díl knižní ságy čekají. S dějem, který provázel poslední sérii televizního projektu mnoho lidí vyjádřilo nespokojenost, a tak doufají, že literární předloha bude odlišná.

Natáčení posledních sérií provázela celá řada bezpečnostních opatření, protože několik epizod uniklo na veřejnost před premiérou. Produkce tedy najela na tajný režim, ani herci nevěděli, co všechno je čeká, natáčelo se několik alternativních dějů, aby nebylo ohroženo překvapení finálových dílů.

CIZINKA (OUTLANTER), 2014, hodnocení 79 %

Seriál Cizinka je založený na knihách stejnojmenné ságy Diany Gabaldon. Seriál sleduje příběh zdravotní sestry Claire, která pracovala jako dobrovolnice v polní nemocnici ve válečném období. Po ukončení války se s manželem rozhodnou odjet na dovolenou do Skotska, kde by znovu oživili manželství, které dlouhým odloučením trpělo. Tam je souhrou náhod Claire katapultovaná do období před dvěma staletími. A aby to měla ještě složitější, potká Jamieho Frasera, mladého a neodolatelného horala ze skotské Vysočiny. Zmítaná mezi dvěma světy a dvěma muži, prožívá Claire život plný nebezpečí i milostné vášně.

Seriál má po celém světě kluby fanoušků, na místa, kam byl zasazený děj, se pořádají zájezdy, o každé nové ohlášené sérii se vede řada dohadů, s napětím jsou očekávané nové knihy, které jsou předzvěstí filmového zpracování.