Smrt roku 2021 s Hughem Grantem a další tipy z nabídky Netflixu na víkend 1.-2. ledna

Smrt roku 2021 s Hughem Grantem a další tipy z nabídky Netflixu na víkend 1.-2. ledna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať už si budete léčit hříchy silvestrovské noci česnečkou nebo svěží a odpočinutí vyrazíte na novoroční procházku, určitě si najděte čas na potěchu ducha a přečtěte si něco pěkného, nebo si pusťte pro pobavení a odpočinek něco z novinek, které přidal Netflix.

Smrt roku 2021 / Death to 2021

  •  USA - VB, 2021

Jen málokterému pořadu se podaří zapůsobit tak, jako právě tomuto snímku, který je hodnocený pouze jako naprostý odpad nebo jako sbírka vtipných skečů v retrospektivě roku 2021. Když už pro nic jiného, rozhodně se vyplatí podívat se kvůli britskému sympaťákovi H. Grantovi.

Nakonec se i smutné věci dokážete zasmát.

Zábavný snímek je vyrobený ve stejném stylu, jako byl Death to 2020 a představuje řadu fiktivních postav diskutujících o událostech 2021. Nevyhýbá se ani tématům jako COVID-19 a dezinformacím o vakcínách.

A ještě pořádný nášup emoci:

Navždy spolu

  • USA / Francie / Austrálie / Velká Británie / Německo / Kanada, 2012, hodnocení 72%

Americký romantický film je inspirovaný skutečným příběhem Kima a Krickitt Carpenterových, kteří vycházeli ze své zkušenosti, kdy se jim deset týdnů po svatbě v roce 1993 změnil život dopravní nehodou. Krickitt utrpěla vážné poranění mozku, které vymazalo všechny její vzpomínky na Kima a jejich lásku. Kim ženu stále miloval, ale ona na něj pohlížela jako na cizího člověka.

V reálu jejich manželství toto odcizení nedokázalo překonat. Jak se ale s tímto problémem vyrovnali hlavní hrdinové Rachel McAdams (Paige) a hezounek Channing Tatum (Leo) v povedeném filmu, neprozradíme. Ve filmu si zahrála matku Paige skvělá herečka Jessica Lange, kterou už moc často na obrazovkách nepotkáte. Zajímavostí je, že hrdinové filmu byli nominováni do soutěže „O nejlepší filmový polibek".

Film šel do světa krátce před Valentýnem a na Valentýna překonal v pokladnách kin film Hitch z roku 2005 a vydělal za den 11,6 milionů dolarů. Celosvětově v kinech vydělal snímek téměř 200 milionů a stal se osmým nejvýdělečnějším romantickým filmem od roku 1980.

 

Zdroj:

  • autorský článek