Naše tipy na víkendovou zábavu s Netflixem (11.12.–⁠12.12 2021)

Naše tipy na víkendovou zábavu s Netflixem (11.12.–⁠12.12 2021)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento víkend to bude chtít ke koukání něco bez vánoční atmosféry, která už se na nás řítí ze všech stran. Tak se spolu pojďme podívat, co nám Netflix připravil.

Britští princové

Zajímavý dokument natočený v roce 2015 a vydaný o rok později přináší pohled na královskou rodinu očima životopisců.

Tento dokument se podrobně zabývá životy princů Phillipa, Charlese, Williama a Harryho. Zmiňuje také zástupce úplně poslední generace princátek, prince George. Kromě archivních záběrů členů královské rodiny je v dokumentu i prostor pro rozhovory s královskými životopisci a dopisovateli. Vznikl tak ucelený pohled na muže, kteří utváří britskou monarchii a z jejichž středu vzejde nový král, až nejdéle vládnoucí královna britské monarchie zemře. Diváci se tak dozví o komplikovaném charakteru zesnulého prince Philipa, o jeho slabosti pro ženy a také o komplikovaném vztahu se synem, se kterým se nedokázal za celý život sblížit. Opakem byl jeho vřelý vztah s Williamem a Harrym, které miloval.

Ztraceni ve vesmíru 

Nově je na Netflixu 3. série (2021) a stejně jako dvě předchozí je stabilně mezi nejsledovanějšími pořady.

Na diváky čeká 8 epizod, ve kterých pokračuje dobrodružství Robinsonových. Seriál je oblíbený také díky speciálním filmovým efektům. Kdo má rád tento žánr, může se v této sérii těšit na zlé roboty, nepřátelské prostředí a každodenní starosti, které běžně lidé mají, když pobývají na Alfě Centauri.

Posláním seriálu je oslovit především mladou generaci diváků a zdůraznit, že bez znalostí a píle člověk nemusí přežít. Klade také důraz na rodinu a přátele.

Robinsonovi jsou už vesmírní veteráni, kteří v nepříliš vzdálené budoucnosti museli vyřešit své přežití, když se jejich loď odklonila od plánovaného kurzu. K tomu, aby přežili v nebezpečném mimozemském prostředí vzdáleném světelné roky od původního cíle, se museli stmelit a navázat nová spojenectví.

Herci: Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Maxvell Jenkins, Taylor Russell, Charles Vandervaart, Parker Posey.

Modré období

V sobotu se objeví nová epizoda japonského animovaného seriálu (2021). Celkem je natočeno 12 epizod, určených hlavně pro mladou generaci.

Yatora Yaguchi je poměrně populární student, který má sice ve škole dobré výsledky, ale cítí se vyhořelý a frustrovaný. To se mění v okamžiku, kdy se dostane na kroužek umění a zaujme ho malba. Krok za krokem se noří do světa umění a nachází nový smysl života. Seriál má velice dobré hodnocení.

 

Zdroj: